İzmir Barosu, YSK'yi protesto için 'demokrasi nöbeti' başlattı

İzmir Barosu, YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini iptal kararını kararı protesto etmek için "demokrasi nöbeti" başlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu Yönetim Kurulu, Başkan Özkan Yücel'in yönetiminde olağanüstü toplanarak YSK'nin vermiş olduğu İstanbul seçimlerinin tekrarı kararını protesto için, baro binası önünde "demokrasi nöbeti" başlatma kararı aldı.

Basın açıklaması yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, kararı "büyük mücadeleler ve fedakarlıklarla kurulan ülkemiz demokrasisinin tamamen ortadan kaldırılması anlamına gelen vahim kararı" olarak nitelendirdi. Özkan'ın baro yönetiminin kararlarını şöyle sıraladı:

- Alınan karar tarih önünde hükümsüzdür. Yüksek Seçim Kurulu üyeleri aldıkları karar ile Yüksek Seçim Kurulu Kanunu'nun kendilerine verdiği yetkiyi kötüye kullanmışlardır. Bu karar ülkemizde yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını ve yargının siyasi iktidar tarafından bir enstrüman olarak kullanıldığını tescil etmiştir.

- Yurttaşlarımızı önümüzdeki süreçte itidalli davranmaya davet ediyoruz. Bu dönemde barışçıl gösteri haklarını kullanmak isteyebilecek yurttaşlara yönelmesi muhtemel her türlü hukuksuz müdahalede halkımızın yanında olacağız.

- İzmir Barosu üyeleri yenilenecek seçimlerde İstanbul'da da görev almaya taliptir. Cumhuriyetin ve demokrasinin kalesi İzmir bu süreçte İstanbul halkını yalnız bırakmayacaktır.

- Baromuz, bu kararı verenlerle ilgili olarak her türlü hukuki başvuruyu yapacaktır. Tüm barolarımızı ve Türkiye Barolar Birliği'ni bu süreçte demokrasinin yanında olmaya davet ediyoruz.

- Demokrasinin son kırıntılarının da ortadan kaldırıldığı bugün itibari ile tüm yurttaşlarımızı ve demokratik kitle örgütlerini yenilenecek seçimlere kadar her akşam 20 ile 21 saatleri arasında baromuz önünde demokrasi nöbeti tutmaya çağırıyoruz. (DUVAR)