Hindistan devrimci gençlerinin Erdal Eren marşı

12 Eylül darbecilerinin idam ettiği Erdal Eren için, Hindistanlı anti faşist gençlik delegasyonu tarafından bestelenip seslendirilmiş bir marş yayınlandı. Marş 1983 yılında Danimarka'da düzenlenen 6. Uluslararası Anti-Faşist Anti-Emperyalist Gençlik Kampı'nda seslendirilmiş. Köstebek Kolektif sitesi marşı, "Bu kaydı uzun yıllar arşivlerinde saklayan ve bizlerle paylaşan Ferudun ve Sahilde Top’a teşekkürlerimizi sunarız" notuyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12 Eylül darbecilerinin yaşını büyültülerek idam ettiği Erdal Eren için, 1983 yılında Danimarka'da yapılan anti-faşist gençlik kampında seslendirilmiş bir marş yayınlandı. Marşı Hindistan Gençlik Delegasyonu besteleyip seslendirmiş.

Erdal Eren marşı Köstebek Kolektif'in internet sitesinde yayınlandı. Haberde şu bilgiler yer aldı: "Temmuz 16 – Ağustos 01, 1983 tarihleri arasında Danimarka’nın Roskilde kentinde, 6. Uluslararası Anti-Faşist Anti-Emperyalist Gençlik Kampı düzenlenir. Bu kampa, aralarında Türkiye, Hindistan, ABD, Kanada, Almanya’nın da olduğu birçok ülkeden devrimci gençlik örgütleri katılır. Türkiye’de 12 Eylül faşizminin yaşandığı ve dünyada kapitalist sistemin yeniden yapılanmaya girdiği bir bağlamda gerçekleşen gençlik kampı, Türkiyeli devrimcilerin etkisiyle ‘Faşizme Ölüm, Halka Hürriyet’ sloganının tüm katılımcı örgütler tarafından benimsendiği bir atmosferde geçer. Kampa katılan Hindistan Gençlik Delegasyonu, 12 Eylül rejiminin katlettiği Erdal Eren anısına bir marş besteleyip seslendirmiştir. Enternasyonal mücadelenin hafızasına bir damla su taşımak için, 1983 yılında bestelenen bu marşı orijinal diliyle ve Hindu, Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılmış sözleriyle paylaşıyoruz. Erdal Eren’in anısına saygıyla… Bu kaydı uzun yıllar arşivlerinde saklayan ve bizlerle paylaşan Ferudun ve Sahilde Top’a teşekkürlerimizi sunarız." (HABER MERKEZİ)