Fahrettin Altun: Yeni bir çözüm süreci yok

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Abdullah Öcalan'ın açıklamaları sonrası gündeme gelen çözüm süreci tartışmalarını yorumladı. Altun, "Yeni bir çözüm süreci yok. Öcalan açıklamasına bakıp da bu yorumu yapan yanılır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İmralı Cezaevi'nde avukatlarıyle görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın açıklamalarının ardından yapılan "çözüm süreci" yorumlarına cevap verdi. Altun, "Yeni bir çözüm süreci yok. Öcalan açıklamasına bakıp da bu yorumu yapan yanılır" dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın haberine göre, bir grup gazeteci ile TBMM kulisinde sohbet eden Altun, İmralı Cezaevi'nde avukatları ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına ilişkin, "Öcalan metni önceki çözüm sürecinde olduğu gibi önce avukatları sonra devlet görevlilerinin metin üzerindeki çalışması şeklinde yürümedi. Avukatları ile ne konuştular ise o verildi" diye konuştu.

'CUMHUR İTTİFAKI'NI BALTALAMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Altun, Öcalan'ın avukatlarıyla 8 yıl sonra görüşmesinin seçimlerle ilgisi olmadığını, yasal prosedürün işlediğini söyledi. Çözüm süreci ile ilgili yorumlara tepki gösteren Altun, "Bunlar Cumhur İttifakı'nı baltalamaya yönelik girişimlerden bir tanesi" ifadesini kullandı.

'SDG SURİYE'DEN ÇIKMALI'

Altun, SDG ilgili olarak "Bizim duruşumuz belli. SDG bizim için dün neyse bugün de odur, terör örgütüdür. Bölgeden çıkmalı, Suriye'nin demokrasisinin gelişimine engel teşkil etmemeli" ifadelerini kullandı.