Abdullah Öcalan, sekiz yıl sonra avukatları ile görüştü

1997 yılından bu yana sık sık avukat görüşü ve ailesi ile görüşme konusunda sıkıntı yaşayan Abdullah Öcalan 8 yıl aradan sonra avukatları ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Milletvekili Leyla Güven'in 'PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin sona ermesi' istemiyle başlattığı ve bir çok cezaevine yayılan açlık grevi ile birlikte 15 tutuklunun başlattığı ölüm orucu sürüyor. Açlık grevlerinde kritik döneme girildiği sırada sürpriz bir gelişme yaşandı.

Abdullah Öcalan'ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu'ndan avukatlar 8 yılllık aranın ardından 2 Mayıs günü ilk kez görüşme yaptı. 1997 yılından bu yana cezaevinde bulunan Öcalan ile avukatlarının ve yakınlarının görüşmelerinde sık sık sorun yaşandı. Görüşme trafiği, kötü hava koşulları, koster arızası gibi nedenler gösterilerek engellendi.

Abdullah Öcalan ile ailesi de en son 12 Ocak tarihinde görüşebilmişti. Görüşmeyi Mehmet Öcalan'ın oğlu, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan Twitter hesabından duyurmuş ve "Yaşamı ve sağlığına dair alınan bir bilgidir. Kürt halkı için çok önemlidir" açıklaması yapmıştı.

Abdullah Öcalan'nın ailesi ile bir önceki görüşme 11 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşmişti.

Barış sürecinde HDP milletvekillerinin yürüttüğü görüşme ise 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe toplantısının ardından, son bulmuştu. (HABER MERKEZİ)