Çavuşoğlu ve Stoltenberg S-400'leri görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması ve NATO ile AB ilişkileri ele alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çankaya Köşkü'nde ikili ve heyetler arası görüşme yaptı.

Bakan Çavuşoğlu,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda görüşmede Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının da gündeme geldiğini aktardı. Çavuşoğlu,  "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le NATO-AB ilişkileri ve ülkemizin S-400 alımı dahil pek çok konuyu değerlendirdik. Londra'da düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın hazırlıklarını görüştük" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

Stoltenberg, "Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için yeniden Ankara'da olmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye çok değerli bir müttefik ve NATO, ciddi güvenlik sınamalarıyla karşı karşıya olan Türkiye ile dayanışma içinde" dedi. (HABER MERKEZİ)