YSK kararına ramak kala AA iddiası: FETÖ izi çıktı

YSK'nin İstanbul seçimiyle ilgili kararına çok az bir süre kala, Anadolu Ajansı, savcılığın sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında yürüttüğü soruşturmayla ilgili şu haberi servis etti: "43 şüphelinin FETÖ'yle irtibatı belirlendi. Şüphelilerden ikisi Bylock kullanıcısı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ'yle irtibatı olduğu iddiası ortaya atıldı.

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberde şu iddialar yer aldı: Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2'sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Şüphelilerden 41'inin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'daki hesabına para yatırdığı belirlendi. Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2'sinin ayrıca FETÖ'ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ'ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıktı. Yürütülen adli soruşturma kapsamında, incelemeler devam ediyor. (İSTANBUL/AA)

Etiketler istanbul YSK aa sandık