Mardin'de 5 tutuklama: Korucu ve asker de var

Nusaybin ilçesinde 26 Nisan gecesi otomatik silahlarla saldırıya uğrayan Mehmet Şirin Kaya'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan beş kişi tutuklandı. Tutuklananların birinin korucu, diğerinin uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Mardin'in Nusaybin ilçesinde 25 yaşındaki Mehmet Şirin Kaya'yı öldürdükleri gerekçesiyle aralarında bir uzman çavuş ile bir korucunun da olduğu beş kişi tutuklandı.

Akarsu (Stilîlê) Mahallesi'nde 26 Nisan gece saat 23.00 sıralarında otomatik silahlarla saldırıya uğrayan Mehmet Şirin Kaya'nın hayatını kaybetmişti. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, cinayetle ilgili  göz altına alınan dört kişinin itirafları sonucu bir kişi daha gözaltına alındı.

KORUCULUKTAN UZMAN ÇAVUŞLUĞA GEÇMİŞ

Gözaltına alınan beş kişi, Nusaybin Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sevk edilenlerin beşi de Kaya’nın öldürülmesine karıştıkları iddiasıyla tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gizlilik kararı koyduğu dosyada, olayla ilgisi olan başka kişilerin olup olmadığı yönünde incelemesi de devam ediyor. Tutuklananlardan birinin korucu, diğerinin de koruculuktan uzman çavuşluğa geçen kolluk görevlileri olduğu öğrenildi. Tutuklananlardan birinin de kadın olduğu bilgisine ulaşılırken, saldırganların akraba olduğu belirtildi.

CENAZEYİ KAÇIRACAKLARDI

Vücudundan 22 kurşun çıkarılan Kaya’nın "uzi" olarak adlandırılan silahlarla vurulduğu ve saldırganların kaçmadan önce yerdeki mermileri toplayıp, Kaya'nın cenazesini yanlarında götürmek istedikleri ortaya çıkmıştı. Silah sesleri üzerine sokağa çıkan yurttaşların olması nedeniyle saldırganlar olay yerinden kaçmıştı.

AMCASINA DA SALDIRILMIŞ

Saldırının 2015 yılında PKK saldırısında yaşamını yitiren geçici korucu Medeni Konak ile polis memuru Yakup Mete'nin öldürülmesiyle ilişkili olduğu öğrenilmişti. Benzer bir saldırının 2016 yılında da Kaya'nın amcasına dönük gerçekleştirildiği; ancak amcanın olaydan yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Kaya'nın öldürülmesine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar da Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi vermiş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün cevaplaması istemiyle de soru önergesi vermişti. (MARDİN/MA)