Gökhan Özoğuz'dan Erdoğan'a 'sandıkta hırsızlık' tepkisi

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz'dan, İstanbul seçimleri hakkında "Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki: Her partinin gözlemcileri atmaca gibi sandıkların, çuvalların başında. O bir şeyler ne, o iddia dosyalarında ne var biz de bilsek keşke. Somut bir şeyler mesela!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçim sürecinde AK Parti'ye yönelik eleştirilerini ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteğini açıkça dile getiren sanatçı Gökhan Özoğuz'dan, İstanbul seçimlerine ilişkin itirazlara bir tepki daha geldi. Athena grubunun solisti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ocak ayında "Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Bu totaliter bir zihniyettir" dediği bir videoyu paylaşıp, 'sandıkta hırsızlık' iddiasına tepki gösterdi.

Özoğuz Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Bugün bu videoyu gördüm! Sn. Erdoğan'ın konuşması o kadar doğru ki. Tek anlamadığım iddia edilen "sandıkta hırsızlık". Her partinin gözlemcileri atmaca gibi sandıkların, çuvalların başında". O bir şeyler ne, o iddia dosyalarında ne var biz de bilsek keşke. Somut bir şeyler mesela!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Özoğuz'un paylaştığı konuşmayı 24 Ocak 2019'da, Venezuela'da bir gün önce yaşanan siyasi kriz bağlamında yapmıştı. Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaido'nun, seçilmiş başkan Nicolas Maduro'ya meydan okuyarak kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesine şu tepkiyi göstermişti: "Ben demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım; 40 yıllık bir siyasi geçmişim var. 40 yıllık siyasi geçmişimde... sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız, bunun adı demokrasi değildir. Bu totaliter bir zihniyettir, totaliter bir yapıdır, anlayıştır. Dolayısıyla Maduro, sandıktan çıkmıştır ama onu hazmedemeyen başta tabi Lima ülkeleri olmak üzere, son anda tabi Sayın Trump'ın bu tür bir açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şoke etmiştir ve ben de doğrusu Rusya'dan dönerken Maduro'yu aradım ve kendisine, bu noktada çok açık, net; demokrasi noktasında antidemokratik girişimlere asla prim verme, dik dur dedim."

Erdoğan dün ise İstanbul seçimlerine ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi bu YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş ama o diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki, en ideal şekilde noktayı koyarız."

'ALLAH YALAN SÖYLEYENLERİ SEVMEZ'

Gökhan Özoğuz ise yerel seçim sürecindeki tartışmalarda, sosyal medyadan paylaştığı mesajlarla dikkat çekiyor. Athena'nın solisti daha önce de "Hiçbir siyasi karakteri Ekrem bey kadar benimseyemedim" demiş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un İstanbul seçimleri için yaptığı açıklamalara da şu tepkiyi göstermişti: "Merak ediyorum; Dünyanın neresinde bir Cumhurbaşkanı belediye başkanlığı seçiminde parti bayraklarının üstündeki resimde adayın yanında yer almıştır? Allah yalan söyleyenleri sevmez cezalandırır!" (HABER MERKEZİ)

Gökhan Özoğuz: Hiçbir siyasiyi Ekrem bey kadar benimseyemedimGökhan Özoğuz: Hiçbir siyasiyi Ekrem bey kadar benimseyemedim

Gökhan Özoğuz'dan AK Partili Ali İhsan Yavuz'a 'itiraz' tepkisiGökhan Özoğuz'dan AK Partili Ali İhsan Yavuz'a 'itiraz' tepkisi

Gökhan Özoğuz İmamoğlu ve Yavaş'ı tebrik etti: Güneş doğmuş demektirGökhan Özoğuz İmamoğlu ve Yavaş'ı tebrik etti: Güneş doğmuş demektir