CHP’li Mehmet Bekaroğlu: Tecridin kaldırılması lazım

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Öcalan üzerindeki görüş yasağının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Devleti; yasalara uyması konusunda uyarmamız, baskı yapmamız gerekiyor” dedi. Bekaroğlu, İstanbul’da seçimin yenilenmesi durumunda iktidarın da değişeceğini vurguladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin açıklama yaptı.  CHP’li Mehmet Bekaroğlu, ilkesel olarak açlık grevlerinin bir talebi ifade etmek için kullanılmasına karşı olduğunu belirterek, “Ama böyle bir durumla da karşı karşıyayız. Hiçbir şekilde ölüm kutsanmamalı ama bu işi çözelim. Devlet, sivil toplum örgütleri, Meclis bu konuyla ilgilenen herkes bir şey yapsın” dedi.

Açlık grevlerine dikkat çeken Bekaroğlu, şunları söyledi: “Talep, Öcalan'ın avukat ve aile görüşleri üzerindeki engelin kaldırılması. Niye engellendi? Bunları bilmiyorum. Ama Öcalan ya da bir başkası için Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları neyi gerektiriyorsa, onun herkese uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Ağırlaşmış müebbet hapis cezası alan bir hükümlü ne gibi haklara sahipse Öcalan'ın da bir başkasının da hiçbir şekilde bu haklardan mahrum edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tecridin kalkması, Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi talebi haklı bir taleptir.” (Kaynak: Mezopotamya Ajansı )