TGS Akademi İstanbul'da açıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın İstanbul’daki yeni yerleşkesinde gazetecilerin dijital beceriler geliştirmek için TGS Akademi açıldı. Akademi bünyesinde dijital çağın yeniliklerini içeren yeni medya eğitimleri verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın gazetecilere dijital beceriler kazandırmak için kurduğu TGS Akademi yeni binasında kapılarını açtı. Avrupa Birliği’nin desteği ile kurulan TGS Akademi’nin İstanbul’daki yeni yerleşkesinde 2 Mayıs akşamı açılış için bir resepsiyon düzenlendi. Törene, gazeteciler ve iletişimin diğer dallarından profesyonellerin yanı sıra AB Büyükelçisi Christian Berger başkanlığındaki AB heyeti de katıldı.

TGS Başkanı Gökhan Durmuş, açış konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü son yıllarda ağır darbeler aldı. Hâlâ 142 meslektaşımız çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Medyada yaratılan tek seslilik ile basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı gasp edildi. Gazetecilik sektörü hem teknolojik gelişim hem de artan maliyetler nedeni ile daralıyor. İşsiz gazeteci sayısı her geçen gün artıyor. Son bir yılda sektörümüzdeki kayıtlı daralma yüzde 7.

"Bizler bu proje sayesinde en azından gazetecilerin teknolojik gelişime ayak uydurmalarını sağlayarak işsizlik oranını düşüreceğiz. Akademimizde yeni medya eğitimleri ile gazeteciler dijital çağın yeniliklerini öğrenecekler ve sektör içinde varlıklarını sürdürebilecekler. Bu proje ile birlikte ekstra istihdam ettiğimiz iki avukat ile gazetecilere hukuki destek sağlanacak. Hem işçi-işveren uyuşmazlıkları, hem de basın özgürlüğü kapsamında gazetecilerin yanında olacağız.

"Akademide her yıl 15 gazeteciye ileri düzeyde İngilizce öğrenebilecekleri kurslar düzenleyeceğiz. Uluslararası çalışabilecek bir düzeye çıkartacağız. Yine Akademi binamızda gazetecilere yönelik psikolojik destek sağlayacağız. Yapacağımız basın özgürlüğü kampanyaları hem gazeteciler arasından hem de toplum arasında farkındalık yaratacak. Bu projenin bir ayağını da İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile İzmir’de gazeteciler ile buluşturacağız. Gazetecilere yeni bir ev açtık."

Şişli’deki Blackout ofis binasında bulunan 400 metrekarelik TGS Akademi; sadece çalışan gazetecilerin değil, freelance ve işsiz gazeteciler ile iletişim öğrencilerinin de kullanımına açık. Eğitim ve toplantı salonlarının yanı sıra ortak çalışma alanları ve canlı yayın stüdyosuna da ev sahipliği yapan merkezde TGS’nin gazetecilere yönelik avukat ve psikolog desteğinden yararlanmak da mümkün.

TGS Akademi Direktörü Orhan Şener, “Tüm gazetecilerin ama özellikle işsiz ve freelancer çalışanların ücretsiz olarak kullanabileceği ortak alanlarımız mevcut. Burada gazetecilerin rahat bir şekilde çalışmasını, bir araya gelip dünya standartlarında işler çıkarmalarını umuyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)