Bakırköy'de annelere biber gazı sıkıldı

Bakırköy cezaevi önünde oturma eylemi yapmak isteyen tutuklu ailelerine, polis plastik mermi ve biber gazı sıktı. Avukatlar Rengin Ergül ile Ahmet Balkaya ve 3 tutuklu yakını gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çocukları açlık grevinde olan ailelerin Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde yapmak istediği nöbet eylemine polis yine izin vermedi. HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Züleyha Gülüm ve Gülistan Kılıç Koçyiğit'in de destek verdiği eylemde, kardeşi cezaevinde açlık grevi eyleminde olan Kumri Akgül yaşadıklarını, "Dün gözaltına alındık. Bizlere küfür ve hakaret ettiler. Bizi ters kelepçelediler. Ayaklarıyla sırtımıza basıp ‘kımıldamayın’ dediler. 18 yaşındaki polisler 60 yaşındaki annelere hakaretler ediyordu" diyerek anlattı.

POLİS: EYLEM YAPAMAZSINIZ, YASAK 

Konuşmaların ardından cezaevi önüne geçmek isteyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisler ailelere "Cezaevi güvenliği açısından burada toplanmanız ve eylem yapmanız yasak, dağılmazsanız müdahale edeceğiz" diyerek anonslar yaptı. HDP Milletvekili Meral Danış Bestaş, "Kime göre, neye yasak. Bir açıklama yapacağız burada" demesi üzerine bir polis memuru, "33 senedir ben bu teşkilatın içindeyim bana kuralları öğretmeyin hanımefendi" diyerek konuşmasını kesti.

HDP Muş milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in açıklama yaptığı esnada polis, plastik mermi ve biber gazı sıktı. Koçyiğit "Yasalara uymuyorsunuz, suç işliyorsunuz saldırıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.  Avukatlar Rengin Ergül ile Ahmet Balkaya ve 3 tutuklu yakını gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar darp edildi. Bir tutuklu yakını atılan gazdan etkilenerek fenalaştı. Alandan ayrılan tutuklu aileleri daha sonra Şirinevler Meydanı'na geçerek insanlık zinciri oluşturdu. Aileler yarın tekrar Bakırköy Cezaevi önüne geleceklerini söyledi. (İSTANBUL/MA)