KPSS davasında 64 sanığa hapis cezası verildi

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin açılan beşinci davada, 64 sanığa 6 yıl 3 ay ile 15 yıl 7 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) sorularının 2010 yılında sızdırılmasına ilişkin açılan beşinci davanın karar duruşması, bugün Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme heyeti, Emre Kazan ve Önder Kavakoğlu'na, "silahlı terör örgütü yöneticisi" olmak suçundan 12 yıl 6'şar ay, "kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün olmak üzere toplam 15 yıl 7 ay 15'er gün hapis cezası verdi ve Kazan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sanıklar Özcan Solmaz, Fatih Hayal ve gazeteci Mehmet Baransu'nun ağabeyi Yalçın Baransu "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanıklardan 27'sini "silahlı terör örgütü üyesi" olmak suçlamasından 6 yıl 3'er ay, "kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün olmak üzere toplam 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına mahkum etti.

Dolandırıcılık suçundan mahkum olan sanıklar, kamuda çalıştıkları süre boyunca aldıkları maaşın iki katı kadar para cezasına da çarptırıldı.

22 SANIK HAKKINDAKİ DAVA AYRILDI

Fetullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen ile 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği iddia edilen Adil Öksüz'ün akrabası Sahure Öksüz'ün de arasında bulunduğu 32 sanığa ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Yargılandığı başka bir davada "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan mahkum olan bir sanık hakkında bu suçtan açılan kamu davasının reddi, "kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından ise beraatı kararlaştırıldı.

Mahkeme, firari 22 sanık hakkındaki kamu davasının ise ayrılmasına karar verdi. (ANKARA/AA)