ABD Büyükelçiliği: Jeffrey'nin Türkiye temasları pozitif ve yapıcıydı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcü Vekili RaeJean Stokes, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye temaslarının "pozitif ve yapıcı" geçtiğini söyledi. Stokes, "Suriye konusunda ortak endişelerimizi ele alma konusunda ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcü Vekili RaeJean Stokes, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye ziyareti hakkında açıklama yaptı. Stokes, Jeffrey'nin Ankara'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'la bir araya gelerek bir dizi önemli temaslarda bulunduğunu belirtti.

Stokes, görüşmelerde "Suriye'de ortak endişelerde nasıl ilerleme kaydedilebileceği, ABD'nin askerlerini çekmesiyle Suriye'nin kuzeyinde istikrarın ve güvenliğin tesisi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye savaşıyla ilgili 2254 sayılı kararı ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması" konularının ele alındığını aktardı.

Stokes, "Görüşmeler pozitif ve yapıcıydı. Suriye ile ilgili ortak endişelerimizi ele alma konusunda ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz. Yakın gelecekte de bu görüşmelere devam etmeyi bekliyoruz" dedi. (ANKARA/AA)