SEGBİS'i reddedince darp edilmiş

Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak'ın avukatı Didem Baydar Ünsal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katılmayı reddeden müvekkilinin gardiyanlar tarafından darp edildiğini söyledi. Avukat Ünsal, "Avukatlarına haber vermeden, SEGBİS’le çıkarılıyor ve zorla götürülüyor. Tekme, tokat Emel’i dövüyorlar. Dönüşte burnuna yumruk atılmış ve burnu saatlerce kanamış. Kollarını ters kelepçelemişler, darp etmişler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri Cezaevi'nde dört aydır tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak'ın avukatı Didem Baydar Ünsal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katılmayı reddeden müvekkilinin gardiyanlar tarafından darp edildiğini söyledi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Yeşilırmak 25 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya SEGBİS’le katılmaya zorlandı, bu durumu reddettiği için de darp edildiği ve burnu kanadı.

TERS KELEPÇELENMİŞ, YUMRUK ATILMIŞ

Avukat Ünsal, mahkeme heyetini HSK’ye şikayet edeceklerini, darba karışanlar hakkında ise suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Yeşilırmak’ın duruşmaya huzurda katılmak ve avukatlarına haber verilmesini istediğini anlatan Ünsal, şunları söyledi: “Avukatlarına haber vermeden, SEGBİS’le çıkarılıyor ve zorla götürülüyor. Ama bu zorla götürülme işkence seansına dönüşüyor. Tekme, tokat Emel’i dövüyorlar. Dönüşte burnuna yumruk atılmış ve burnu saatlerce kanamış. Muhtemelen Silivri Cezaevindeki kamera kayıtlarında vardır. Mahkeme başkanının da talimatlarıyla ‘kafasını kaldırın, sorun bakalım ne diyormuş, susma hakkını mı kullanıyor’ şeklinde Emel’i savunma yapmaya zorlamışlar. Hem avukatsız olduğu halde hem de yüz yüze ifade vermek istediğini söylediği halde. Kollarını ters kelepçelemişler, darp etmişler. Sonrasında da duruşmayı ‘durmadan slogan attı, cevap vermedi’ diyerek duruşmayı kapatmışlar.”

YİNE ZORLA GETİRİLME KARARI

Mahkemenin bir sonraki duruşmayı 15 Mayıs tarihine ertelediğini belirten Ünsal, “Bir sonraki duruşma içinde SEGBİS’le getirilmesine karar verdi. Kendi isteğiyle SEGBİS odasına gelmek istemediği durumda ise 694 sayılı KHK’nin 147’nci maddesini dayanak göstererek SEGBİS odasına zorla getirileceği yönünde mahkeme karar vermiş” dedi.

Emel Yeşilırmak’ın ablası Gülçin Sönmez de kendisinin ve annesinin Emel Yeşilırmak’ın gardiyanlar tarafından darp edilmesiyle ilgili Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. (İSTANBUL/MA)