Diyarbakır'da 1 Mayıs İstasyon Meydanı'nda kutlanacak

Diyarbakır'da Tertip Komitesi'nin, 1 Mayıs Bayramı kutlamaları için yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. Miting, İstasyon Meydanı'nda yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 1 Mayıs mitingi için hazırlıklar başladı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabipler Odası Diyarbakır Şubesi ve TMMOB’a bağlı meslek odaları üyelerinden oluşan Tertip Komitesi'nin, 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı için yaptığı miting başvurusuna izin çıktı.

DİSK/Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube’de düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklara başladıklarını duyurdu.

Herkesi adalet, barış, demokrasi, emek ve özgürlük taleplerini haykırmak için alana davet eden Eroğlu "Sendikal hak ihlallerine, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, savaş ve baskı politikalarına, doğal çevrenin katledilmesine karşı emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

(DUVAR)