Küçükçekmece’deki cinsel saldırı protesto edildi

Ankara Kadın Platformu, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel saldırıyı protesto etti. Platformdan Nur Aytemur, olayın soruşturmasına gelen gizlilik kararını eleştirdi ve “Gizlilik kararının gerçeğinin üstünü örtmek için kullanıldığını pek çok örnekten ne yazık ki biliyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel saldırı Ankara Kadın Platformu tarafında protesto edildi. Sakarya Caddesi’nde gerçekleşen protestoda “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganı atıldı.

Protestoda basın açıklamasını yapan Ankara Kadın Platformu’dan Nur Aytemur, “Olayın hemen ardından konu ile ilgili yayın yasağı da getirildi. Bu türden gizlilik kararlarının, çocuğun üstün yararına kullanılmasından daha çok faillerin yargılanıp yargılanmadığını, yargı sürecinin nasıl geçtiğini kamuoyunun bilmesini önlemek, yalnızca faillerin değil devletin sorumluluğu olduğu gerçeğinin üstünü örtmek için kullanıldığını da pek çok örnekten ne yazık ki biliyoruz” dedi.

‘KADINLAR SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR’

Küçükçekmece’deki cinsel saldırıyı Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaparak protesto eden Yasemin Babat Kayan, gözaltına almış ve ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Bu durumu örnek göstererek cinsel saldırı olaylarında failleri cezalandırmak yerine kadınların susturulmaya çalışıldığını ifade eden Aytemur, “Taksim’de konu ile ilgili oturma eylemi yapan kadının gözaltına alınması bunun en yakın örneği. Tacizciler, tecavüzcüler, istismarcılar cesareti AK Parti'nin çocuk ve kadın düşmanı politikalarından alıyor. 9 yaşında çocuk evlenebilir diyen Diyanet, Ensarcıları koruyan devlet, çocukların evlilik yaşını tartışan hükümet ve erkek adalet yaşananların asıl sorumlusudur” diye konuştu.

Küçükçekmece’deki cinsel istismar, Ankara Karanfil Sokak’ta bir grup öğrencinin gerçekleştirdiği oturma eylemiyle de protesto edildi.

‘10 YILDA 482 bin KIZ ÇOCUĞU EVLENDİRİLDİ’

Aytemur son 10 yılda çocuk ve kadınlara yönelik uygulanan şiddetin verilerini paylaştı: “Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 arttı. Türkiye’de kadınların yüzde 26’sı 18 yaşından önce evlendiriliyor, yüzde 10’u ilk çocuğunu 18 yaşından önce kucağına alıyor. Son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu evlendirildi. Türkiye, çocuklara karşı cinsel istismar, taciz ve tecavüz olaylarında dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Yılda ortalama 8 bin çocuk istismara uğruyor. İstismarcıları koruyan değil, çocuğun yüksek yararı, yaşama ve gelişme hakkı, katılım hakkı, güvenli bir ortamda büyüme hakkı gibi yükümlülüklerini yerine getiren düzenlemeler hayata geçirilmelidir.”

TARSUS’TAKİ SANIĞIN CEZA ALDIĞI HABERİ GELDİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan E.S.'ye cinsel istismarda bulunan Kuran kursu hocalığı yapan imam M.D. Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. M.D. 22 Mart tarihli duruşmada tahliye edilmişti. Davada karar duruşması bugün görüldü ve sanığa 25 hapis cezası verildi. Eylem sırasında sanığın hapis cezası aldığı haberi geldi. Aytemur, “Sanıklar ceza alana kadar bütün davaların takipçisi olacağız” dedi.