Bakanlık: İstismara uğrayan çocukla ilgili sürecin takipçisi olacağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Küçükçekmece'de bir çocuğa yönelik cinsel saldırıyla ilgili hukuki sürecin takipçisi olunacağını açıkladı. Aileyle görüşüldüğü aktarılan açıklamada, "Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, 5 yaşındaki bir çocuğa yönelik cinsel saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Çocuğun ailesiyle görüşüldüğü aktarılan açıklamada, "Küçük çocuğumuzun istismara uğradığına ilişkin haberlerin hemen ardından İstanbul İl Müdürlüğümüz nezdinde çocuğumuzun ve ailenin durumu yakinen takip edilmiş, İl Müdürlüğü ekipleri çocuğumuzun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile ile görüşmüş ve aileye destek olmuştur" denildi.

Çocuk hakkında "sağlık tedbir kararı" istendiği belirtilen açıklamada, "Gerekli tıbbi ve adli işlemlerin başlatıldığı vakada, çocuğumuz hakkında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 5/1-a maddesi gereği danışmanlık tedbir kararı ve 5/1-d maddesi gereği sağlık tedbir kararı talep edilmiştir. Aile, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerinden de yararlandırılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bakanlığının hukuki sürecin takipçisi olacağı ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

"Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımızca takip edilecektir. Olayın failinin yakalanması için başlatılan adlı sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz." (HABER MERKEZİ)