Gaziantep Barosu'ndan, 'saldırganı 600 avukat savunmaya gitti' iddiasına suç duyurusu

Gaziantep Barosu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırganı savunmak için 600 avukatın adliye gittiği iddiası hakkında suç duyurusunda bulunacak. Baro, haber ve paylaşımlardaki fotoğrafın bir avukatın cenazesinde çekildiğini ve üyelerine ait olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan ve gözaltına alınan Osman Sarıgün'ü savunmak için 600 avukatın adliyeye gittiği iddia edildi. Paylaşımlarda yer alan fotoğrafın avukat İsmail Kaya'nın cenazesine katılan avukatlara ait olduğunu açıklayan Gaziantep Barosu, suç duyurusunda bulunacak.

Hakkari'de çıkan çatışmada hayatını kaybeden Piyade Er Yener Kırıkcı'nın, pazar günü Ankara'da düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradı. Aralarında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Adliye sevk edilen şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken Sarıgün'ün gözaltı süresi uzatıldı.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla 600 avukatın Sarıgün'ü savunmak için adliyeye gittiği iddia edildi. Gaziantep Barosu, fotoğrafın 2005 yılında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat İsmail Kaya'nın cenazesine katılan avukatlara ait olduğunu açıkladı.

Baro, söz konusu haberler ve fotoğrafı kullanan kişiler hakkında bugün suç duyurusunda bulunacak. (DUVAR)