23 Nisan şenlik havasında kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Anıtkabir'deki törenle başladı. Türkiye genelinde resmi törenlerin yanısıra, CHP'li belediyeler de kutlama etkinlikleri düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99'uncu yılı, Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Anıtkabir'deki törende, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mozoleye çelenk bırakarak, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Geleceğimizin gözü olan çocuklarımızın milli, manevi, insani, ahlaki ve kültürel değerlerinizi içtenlikle benimseyen; ailesini, milletini, vatanını gönülden seven, insanımıza hizmeti her zaman erdem sayan; din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın bütün insanların haklarıyla, düşünceleriyle ve inançlarına saygı duyan; zihinsel, bedensel, ruhsal ve duygusal yönden sağlıklı ve toplum ile barışık, kendine güvenen, hür ve bilimsel düşünceye sahip, öğrenmeyi hayat boyu devam eden bir süreç haline getirmiş, aklını ve muhakeme yeteneğini sadece kendisi kullanan milli iradeye saygılı ve milletin idaresi üstünde hiçbir güç kabullenmeyen bir insan geliştirmek, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmasında en büyük görevimiz olacaktır. Tüm dünya çocuklarına armağan ettiğiniz ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla kutlarız. Ruhunuz şad olsun" diye yazdı.

ERDOĞAN'I OKTAY TEMSİL ETTİ

Selçuk'un ardından ikinci bir tören yapıldı, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkanı Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Selçuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.

Atatürk, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı'nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etti. Böylece 23 Nisan ilk defa, 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlandı.

(HABER MERKEZİ)