Soylu'ya yanıt: Tortu değil nefret tohumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı hakkındaki konuşmasında "Muhakkaktır ki her seçim arkasında tortu bırakır" diyen Bakan Soylu'ya CHP Sözcüsü Öztrak şöyle yanıt verdi: “Seçim kampanyaları boyunca milletin arasına ekilen kin ve nefret tohumlarını, seçimin tortuları olarak görmek mümkün değildir. İçişleri Bakanı seçim tortusunun arkasına saklanarak kaçamaz.”

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu köyündeki asker cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yanıt verdi.

Saldırı sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını söyleyen CHP Sözcüsü Öztrak, “İktidardakiler bu devletin kurucu partisinin genel başkanını koruyamıyorsa, biz genel başkanımızı korumasını biliriz” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakanlıkta düzenlediği toplantıda saldırıyla ilgili “Siyasal rant çıkarmak tehlikelidir. İnsanları, toplumu, devlet birimlerini zor durumda bırakacak adımlardan kaçınmak herkesin temel prensibi olmalıdır. Muhakkaktır ki her seçim arkasında tortu bırakır” sözlerine yanıt veren Öztrak, şunları söyledi

'AYRIŞTIRICI DİLE DEVAM EDİYOR'

“Seçim kampanyaları boyunca milletin arasına ekilen kin ve nefret tohumlarını, seçimin tortuları olarak görmek mümkün değildir. İçişleri Bakanı şimdi seçim tortusunun arkasına saklanarak kaçamaz. Atanmış İçişleri Bakanını birinci görevi bu olayı önlemek, ikinci görevi olay olduktan sonra tarafsız şekilde soruşturmaktır. Ama hala seçim öncesindeki ayrıştırıcı dili kullanmaya devam etmektedir ve partimizi hedef göstermektedir. Anlaşılan ilk görevini yerine getiremeyen bakan ikinci görevini de yerine getiremeyecektir."

‘ATAYAN MAKAM GÖREVDEN ALMALI’

Bakan Soylu’nun görevden alınması çağrısında bulunan Öztrak, “Seçim öncesi kullandığı ayrıştırıcı dili halen kullanan İçişleri Bakanına bizlerin güvenmesini ve güvenlik güçlerinin yapacağı soruşturmada tarafsız kalacağını kimse beklemesin. Onu oraya atayan makam derhal görevden almalıdır” ifadelerini kullandı.

‘KAYMAKAM KÖYÜN GİRİŞİNDE KARŞILADI’

CHP'li Öztrak, Bakan Soylu'nun “Kemal Kılıçdaroğlu'nun cenazeye geleceğine dair herhangi bir bildirimi olmamıştır” sözünü de yalanladı. Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağını daha önceden bildirdiklerini söyleyen Öztrak, “Dün görevini yerine getiremeyen İçişleri Bakanı kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir. Sayın genel başkanımızın katılımı konusunda bilgi verilmediğini ifade etmiştir, gerçek değildir. Sayın genel başkanımızın cenazeye katılacağı konusunda bilgi verilmiştir. Bu bilgiye dayanarak Çubuk Kaymakamı Akkuzulu köyünün girişinde karşılamıştır” dedi. (DUVAR)

Etiketler CHP soylu Çubuk öztrak