Ahmet Kural'a 16 ay hapis: Ceza ertelendi

Oyuncu Ahmet Kural'ın, şarkıcı Sıla'yı darp etmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı. Kararını açıklayan mahkeme Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği gerekçesiyle yargılanan oyuncu Ahmet Kural, ikinci kez hakim karşısına çıktı. 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmada Kural'a hapis cezası verildi ancak ceza ertelendi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla yer aldı. Kural'ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedilince reddi hakim talebinde bulundular. Ancak mahkemede reddi hakim talebinin de reddine karar verdi. Daha sonra Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları bu kez de, "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" itirazında bulundu. Kural ise Sıla Gençoğlu ve kendisine uyuşturucu testi yapılmasını istedi ve, "Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi. Aranın ardından açıklanan kararda Ahmet Kural'a "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı erteledi.

SILA: SUSMAK İYİ BİR FİKİR DEĞİL

Sıla, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Türk adaletine teşekkür ediyorum. Mutluyum. Bütün kadınlar için güven verici. Çok zor bir dönemdi benim için. Susmak iyi bir fikir değil" ifadelerini kullandı.

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan oyuncu Ahmet Kural ise şöyle konuştu; "Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge  sallıyor. Mahkemede de söyledim. Hodri meydan... Test yaptıralım. (Uyuşturucu madde iddiası) Taleplerimiz reddedildi. Bunun bir üst mahkemesi var, ceza falan yok. Hapis cezası da yok. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum; Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever. Hem kadınlara hem de erkeklere psikolojik şiddeti sever. Herkes ne olduğunu bilecek. Test istedim, kim masal anlatıyor görsünler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz."

Ne olmuştu?

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı. (HABER MERKEZİ)