Öztrak'tan Akar'a: Bu nasıl bir cümledir?

CHP Sözcüsü Öztrak, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı’na istifa çağrısında bulundu. Öztrak, Bakan Akar'ın kalabalığa yönelik konuşmasına da tepki gösterdi. İYİ Parti de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için valilere talimat verdim’ sözünü hatırlatarak, ‘Bu zat bu saldırıda azmettirme suçu işlemiştir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hakkari’deki çatışmada hayatını kaybeden sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğramasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztra Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı’na istifa çağrısı yaptı. Öztrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a da tepki gösterdi.

Parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda Öztrak, “Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalı, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Şu ana kadar daha bir kişinin bile tutuklanmadığını haber alıyoruz. Oysa bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarfetmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir” dedi.

'MESAJINIZI VERDİNİZ DEMEK NE ANLAMA GELİYOR?'

Saldırı sonrasında olay yerine giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz. Arkadaşlarım bize güvenin, bize inanın hep beraber burayı boşaltıyoruz ve Yener'in evine gidiyoruz” demişti.

Akar’ın açıklamalarına tepki gösteren Öztrak, “Milli Savunma Bakanına da bir sorumuz vardır, Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, 'o evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'mesajlarınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir? Bu nasıl cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler” ifadelerini kullandı.

‘GÜN DEMİRİ SOĞUTMA GÜNÜYSE...’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Nisan günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dönem kızgın demiri soğutma, musafahalaşna, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir... Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak 82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün, kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmalıdır" diye konuştu.

İYİ PARTİ: SOYLU, SALDIRININ AZMETTİRİCİSİDİR

Öztrak, CHP ve CHP’lilerin bazı gazeteler tarafından hedef gösterildiğini söyleyerek, “Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler CHP ve CHP'lileri hedef gösterdiyse, birtakım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 28 Haziran 2018’de “Valilere talimat verdim, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin diye” açıklamasını yapmıştı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, yazılı açıklamasında, Soylu’nun bu saldırının azmettiricisi olduğunu söyledi. Açıklamada şöyle denildi, “Bu saldırının azmettiricileri yerel seçimlerde milletimizi kutuplaştırarak adeta savaş alanına çevirenlerdir. Bu saldırının azmettiricileri, Millet İttifakına ‘illet-zillet’ diyerek halkımızı aşağılayıp, ayrıştıranlardır.

İktidar ve ortağı yalanlarla hedef göstererek tahrik ve teşvik suçu işlemişlerdir. Ayrıca İçişleri Bakanlığı makamını işgal eden zatın yakın bir geçmişte ‘Valilere verdim’ dediği talimat, bu olayla birlikte siyasetin değil artık yargının konusudur. Çünkü bu zat bu saldırıda azmettirme suçu işlemiştir.”