Kocaeli Valiliği'nden Gebze'deki anneler darp açıklaması: Gösteri izinsizdi

Kocaeli Valiliği'nden, Gebze'de çocukları açlık grevinde olan ailelerin darp edilmesine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada olaya ilişkin kınama ifadeleri yer almazken, 'gösterinin izinsiz olduğu' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın Gebze’de açlık grevinde olan çocukları için nöbette olan annelere polisin copla iterek darp etmesini Meclis gündemine taşıma kararının ardından, konuya ilişkin Kocaeli Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada olaya ilişkin kınama ifadeleri yer almadı. Gösterinin izinsiz olduğunu belirten Valilik, "güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma işlemi başlatılmıştır" açıklaması yaptı.

Valiliğin açıklaması "Kandıra T ve F Tipi Ceza İnfaz Kurumları merkez olmak üzere 5 (beş) km yarıçapındaki alan ile Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun bulunduğu alan merkez olmak üzere 1 (bir) km yarıçaplı alan içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 22. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine istinaden her türlü “Açık ve kapalı toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı dağıtma vb.” eylem ve etkinlikler 18/10/2018 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. 19.04.2019 tarihinde yapılan eylemlere müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma işlemi başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."  (HABER MERKEZİ)