Gebze'deki anneler: Çocuklarımız ölürken duramayız

Açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için Gebze Cezaevi önüne giden ve polisin saldırısına maruz kalan anneler, '9 Nisan’dan bu yana polis saldırısına maruz kaldıklarını' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde polis şiddetine maruz kalan anneler, "Tüm dünyanın gözleri önünde çocuklarımız ölümle pençeleşirken kimse yerimizde durmamızı beklemesin” dedi. Anneler, tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi.

Açlık grevindeki kardeşi için nöbet eylemine katılan Cemile Çiftçi, nöbete başladıkları 9 Nisan’dan bu yana polis saldırısına maruz kaldıklarını ifade etti. Çiftçi, “Önceki gün de gidip cezaevi önünde oturduk. 5 dakika oturduktan sonra polis gelip bizi zorla kaldırdı. Daha sonra tazyikli su ile müdahale ettiler. Hepimiz ara caddelere dağıldık. Özellikle 3 anneye yöneldiler. Onları copla taciz edip ittiler” dedi. Çiftçi, tek isteklerinin çocuklarının haklı talebinin kabul edilmesi ve barış sağlanması olduğunu kaydetti.

'ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK GİDİYORUZ'

MA'da yer alan habere göre, Gebze Cezaevi'nde açlık grevinde olan Özlem Söyler’in annesi Hatice Söyler, kızının sağlık sorunları yaşamaya başladığını dile getirdi. 9 Nisan’dan beri hemen her gün polis şiddetine maruz kaldıklarını anlatan Söyler, “Bizi orada öldürebilirlerdi” diyerek her şeye rağmen çocukları için oraya gitmeye devam edeceklerini vurguladı. Tüm annelere seslenen Söyler, “Kendinizi bizim yerimize koyun. Biz sadece barış istiyoruz. Çocuklarımızın haklı taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı da annelere yönelik polis saldırısına tepki gösterdi. İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İHD’nin bütün şubelerinde bulunan kadın komisyonlarının, bu şiddetle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizerek, “70, 80 yaşındaki annelere bu müdahale insanlık dışıdır” dedi.

Gebze Cezaevi önünde ailelere darpGebze Cezaevi önünde ailelere darp

Size dokunmadı mı?Size dokunmadı mı?

'Analara bu muamele yapılamaz, hesabı ağırdır''Analara bu muamele yapılamaz, hesabı ağırdır'