'Yasağı kaldırdık, yürüyoruz ayol'

Ankara Valiliği'nin süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağının mahkeme tarafından kaldırılmasının ardından ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması kampüs içerisinde yapılacak 9'uncu Onur Yürüyüşü'ne çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Bölge İdare 12'inci İdari Dava Mahkemesi, Kaos GL Derneği’nin istinaf başvurusu üzerine Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’de ilan ettiği süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağı kararını kaldırdı.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, kampüs içerisinde yapılan geleneksel Onur Yürüyüşü'nün 9'uncusu için çağrıda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada,"Benliğimizi, birliğimizi ve her rengimizi haykırmak, dayanışmak, beraberliğimizi paylaşmak için 10 Mayıs Cuma günü saat 17.00'da Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük kampüs merkezli yürüyüşünü gerçekleştireceğiz" denildi.

'SESSİZ KALMAYIŞIMIZLA YASAK KALKTI'

"Yasağı kaldırdık, yürüyoruz ayol" başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Direnişimizle, birlikte oluşumuzla, sessiz kalmayışımızla Ankara’daki LGBTİ+ yasağı kalktı. Şimdi kampüsteki ve hayatın her alanındaki LGBTİ+ fobiye karşın aşkımızı, bizi silmek isteyenlere kimliğimizi, ayırmak isteyenlere ise sevgimizi göstereceğiz. Eşitlik, özgürlük, tanınma taleplerimizi paylaşan herkesi 10 Mayıs'ta bir olmaya, birlikte olmaya, aşkı arzuyu yaşamı örgütlemeye, dayanışmayı, neşeyi, umudu büyütmeye çağırıyoruz."