Türkiye'den Fransa'ya SDG tepkisi: Gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un SDG temsilcileriyle görüşmesini eleştirdi. Görüşmeyi kınadıklarını söyleyen Aksoy, "Türkiye’nin milli güvenliğini temin etmek için gerekli gördüğü önlemleri almaktan çekinmeyeceğini tekrar hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriye Demokratik Güçleri (SDG) temsilcileriyle görüşmesine tepki gösterdi. Aksoy, "Müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, SDG temsilcilerinden oluşan bir heyeti, Elysee Sarayı’nda kabul etti. Macron, bu görüşmede, Fransa’nın, SDG’ye olan desteğinin süreceği güvencesini verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, görüşmeyle ilgili bir soru üzerine "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik Güçleri' heyetini kabul etmesini kınıyoruz. Terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bu teşebbüs müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır" dedi.

Türkiye'nin kendi güvenliği için adımlar atacağını söyleyen Aksoy, "Suriye’nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan gündemlerin ilerletilmesine müsaade edilmemesinin önemini ve Türkiye’nin milli güvenliğini temin etmek için gerekli gördüğü önlemleri almaktan çekinmeyeceğini tekrar hatırlatıyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)