Dilipak: Yolsuzluklar ortaya saçılır

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'tan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için AK Parti'ye tavsiye!: İmamoğlu seçim kazanan biri olarak, orada oturursa CHP’de yıldızı parlar. Kılıçdaroğlu’na rakip olur ve partisi yönetiminin başını ağrıtır. Sonra bir açığını yakalarsanız görevden alırsınız, kimse de size ses çıkartmaz. Ama onu görevden alırsanız, partisi ona sahip çıkar, saldırırlar, İmamoğlu AK Parti’nin başına bela olur ve bir takım yolsuzluk dosyaları açılır ki, ortalık çamur deryasına döner."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alarak dün mesaisine başlarken, AK Parti ve MHP'nin seçimin iptaline yönelik başvurusunun ise YSK'de görüşülmesine başlandı. Şimdi tüm gözler YSK'ye çevrilirken, hükümete yakın medyada, 'seçime şaibe bulaştırıldı' iddiaları geniş bir şekilde yer almaya devam ediyor.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Parti'ye çağrı yaparak, İmamoğlu'yla ilgili adımların zamana yayılmasını tavsiye etti! İmamoğlu'nun mazbatasının hemen elinden alınması halinde yolsuzlukların ortaya saçılacağını belirten Dilipak, "Sonra bir açığını yakalarsanız görevden alırsınız" diye yazdı.

Dilipak'ın 'Ve İmamoğlu!' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bakın, İmamoğlu bir ilçenin belediye başkanı idi. Dün İBB seçimini kazanan bir belediye başkanı idi. Bugün yaşanan süreçten sonra mazbatasını alırken zafer kazanır gibi aldı. Yarın seçim yenilenir ve yine kazanırsa CHP’de liderliğe giden yol açılır. Mazbatası iptal edilir ve tekrar seçilemezse, dün yaşanan sayım tartışması tekrar yaşanır ve İmamoğlu “mağdur” olarak görülür ve yine öne çıkar. İmamoğlu seçim kazanan biri olarak, orada oturursa CHP’de yıldızı parlar. Kılıçdaroğlu’na rakip olur ve partisi yönetimin başını ağrıtır. Sonra bir açığını yakalarsanız görevden alırsınız, kimse de size ses çıkartmaz, partisi de sahip çık(a)maz. Ama onu görevden alırsanız, partisi ona sahip çıkar, saldırırlar, İmamoğlu AK Parti’nin başına bela olur ve bir takım yolsuzluk dosyaları açılır ki, ortalık çamur deryasına döner.

İmamoğlu’nun ilk mesajlarının satır aralarında aba altından sopa gösterimi vardı sanki. “Deme derim ha” der gibi idi. Yani, bir “günah dengesi”nden söz eder gibi idi. İmamoğlu geçmiş dönemdeki işleri hakkında kendisinden hesap sorulmasın diye, İBB dosyalarından işine yarayacak bir şeyler bulmaya çalışacaktır. Bu iş adamlarına da güvenmeyin. Onlar için “gelen ağam, giden paşam.” Mühür kimdeyse onların aşkı onadır. Onların satmayacakları kimse yoktur."