'Suriyelileri yedirmeye içirmeye devam edeceğiz'

Memur-Sen'lilerden 31 Mart'ta AK Parti'nin kaybettiği belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duymamalarını isteyen Erdoğan "Dik durun, arkanızdayız" mesajı verdi. Erdoğan, Suriyeliler ile ilgili CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sözlerine tepki gösterirken "Aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz. Biz ensar olmaya tabiyiz. Muhacirleri yolun ortasında asla bırakmayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamur-Sen'in toplantısına katıldı. Memur - Sen kurucusu şair Akif İnan'ı "Akif ağabey" diyerek anan Erdoğan, "Sendikayı sadece memurların hak ve hukukunu savunan bir çatı olarak değil, milli bir diriliş hareketi, evrensel bir özgürlük hareketi olarak da tasavvur etmiştir" dedi. Erdoğan, Türkiye'deki demokrasi hamlelerinde Memur-Sen'in hep kritik rol oynadığını söyledi ve 28 Şubat dönemini örnek verdi.

31 Mart seçim sonuçlarıyla bazı belediyelerde ortaya çıkan gelişmelerden rahatsızlık duyulmamasını isteyen Erdoğan şöyle konuştu: "Şunu unutmayın insanoğlu hep cahildir, hep zalimdir, bir yere kadar menfaatleriyle beraber yürür. Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler nedeniyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ha ne yapacak sana? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denen yasa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır. Kaldı ki arkanızda kapı gibi bir Memur-Sen camiası var. Ayrıca bu ülkede şu anda bir hükümet var. Biz hiçbir zaman bu zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse onu da yaparız. Onun için de bütün yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda, başta Memur-Sen olmak üzere yürütmek durumundayız. Ben yürütmenin başıyım. Yasamanın başı ise şu anda yine genel başkanı olduğum partinin mensubu olan bir arkadaşım. Bütün bu imkanlarımızla eğer bir zulüm varsa bu zulmün karşısında durmak görevdir. Memur-Sen de 'hadi bakalım sendikanı değiştir' diyenlere karşı dik durmalıdır."

'EYY FINANCIAL TIMES!'

Batı basınındaki yorumlara tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: "Bakıyorsunuz batı dünyasını belli kesimleri tüm medya organları ile ekonomimizi bitmiş göstermenin çabası içinde. Hangi başlıkları atarsanız atın Türkiye dimdik ayaktadır ve güçlenerek yoluna devam edecektir. Bu medyaya artık biz alıştık. Ama biz yolumuza dimdik durarak devam edeceğiz. Financial Times böyle yazmış. Sen ne yazarsan yaz. Benim ülkemin durumu ortada. Bunlar ilke defa bu başlıkları atmadılar. Bunlar yeri gelir madalya dağıtırlar yeri gelir bu başlıkları atarlar. Ülkemizdeki durum ortadadır ve güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Ey Finacial Times 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’yi sen tanıdın mı? Uluslararası kurumlara yazı yazarak asılsız iddiaları gündeme getirerek Türkiye’nin terör örgütlerine dair yürüttüğü mücadeleyi engellemek istiyorlar. Bizi rahatsız eden birkaç marjinalin iddiası değil iddialar teyit edilmeden işin aslı sorulmadan Türkiye aleyhine her türlü propagandaya prim verilmesi."

'YSK NOKTAYI KOYDUĞUNDA MESELE BİTMİŞTİR'

"Son beş yılda yedi kez sandığa gittik. Biz hiçbir zaman seçim ekonomisine tevessül etmesek de seçimlerin ekonomide ağır bir yük oluşturduğu vakadır. Seçim döneminde yaşanan tartışmalar artık sona ermiş artık herkes günlük hayatına yönelmiştir. Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadelesi demokrasinin gereğidir. Kimse hak arama mücadelesine girdi diye, bu mücadeleyi verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Her türlü siyasi parti geçmişten bugüne bu tür hak arama mücadelesini vermiştir. Olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam. Türkiye'nin bekası her türlü politik hesabın üstündedir. Özellikle içinde bulunduğumuz hassas dönemde siyasetçilerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi önem arz ediyor.

'REFORMLARA DEVAM EDECEĞİZ'

"31 Mart seçimleri demokrasi şöleni olarak geçti. Tabii bir takım tartışmalar oldu. Dünyada bizim gibi bir katılım oranına sahip yok gibidir. Seçimlerin tüm milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. ABD’de katılım yüzde 50. Türkiye yüzde 85’e sırtını dayamıştır. Sandığa giden tüm vatandaşlarıma buradan şükranlarımız sunuyorum. Bu güçlü destek milli irade için tarihi bir katılımdır. Dönem kızgın demiri soğutma, birlik ve beraberliği yeniden perçinleme dönemidir. Yapısal reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şu anda turizmde yüzde 50 bandına ulaşmakta olan bir Türkiye var. Savunma sanayii ve turizmde yakaladığımız ivmeyi başka alanlarda da inşallah gerçekleştireceğiz."

'BİZ ENSAR OLMAYA TABİYİZ'

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyelilerle ilgili sözlerine gönderme yapan Erdoğan, "Bolu'daki seçilmiş olan bir belediye başkanı, oradaki Suriyeliler için, 'Ben bunlara bir tas çorba vermem, buradan gönderirim' demişse de, biz onları da onların eline bırakmadan hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz. Biz ensar olmaya tabiyiz. Muhacirleri yolun ortasında asla bırakmayız. Eski alışkanlıklarını devam etmek isteyenlerin rahatsızlığı derinleşiyor" dedi.

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Tanju Özcan, “Dört ayrı kurumdan para alıyorlar. En şık onlar geziyor, en rahat onlar yaşıyor. Bu vicdana sığar mı? Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. Yedi yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam, böyle bir yetkim yok ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım. Bu misafirlik fazla uzadı" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)