Kayyımın 'ivedi' tadilatları: 2 milyon 127 bin lira

Diyarbakır'a kayyım olarak atandıktan sonra son derece lüks makam katı yaptırdığı ortaya çıkan Cuma Atilla döneminde, tadilatlar için dört ihale yapılmış. İhaleler ilgili yasanın 'Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden görülmeyen olayların ortaya çıkması' maddesine göre ivedilikle yapılmış. Dört ihalenin toplam bedeli: 2 milyon 127 bin 725 lira.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Belediyesi’ni 2.5 yıl yöneten ve ultra lüks makam odası yaptırdığı ortaya çıkan kayyım Cumali Atilla döneminde belediyede tadilat ihalelerine 2 milyon 127 bin 725 lira ödendiği hesaplandı.

Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevinden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 1 Kasım 2016'da kayyum olarak atanan ve son seçimde de AK Parti'den aday olan Cumali Atilla'nın belediyede ultra lüks makam yeri yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Atilla döneminde tefrişat ve mobilya ile malzeme alımı için 4 ayrı ihale düzenlendi.

Kayyım Cuma Atilla, Diyarbakır'da yaklaşık 2.5 yıl görev yaptıktan sonra AK Parti'den belediye başkan adayı oldu.

ÖZEL KALEM'E DE 838 BİN LİRALIK MOBİLYA

Başkanın makam katında kullanılmak üzere 2 Mayıs 2018'de 745 bin 806 liraya mobilya alındı. 2 Kasım 2018'de de Başkanlık Özel Kaleminde kullanılmak üzere 838 bin 474 liraya 36 ayrı kalem mobilya alındı. 21 Aralık 2018'deki bir diğer ihale ile de belediyeye 210 bin 571 liraya 37 kalem mobilya ve diğer malzeme adı altında alım yapıldı. Dördüncü ihale de 20 Şubat 2019'da yapıldı ve 332 bin 874 liraya 21 kalem mobilya alındı.

DOĞAL AFET MADDESİNE GÖRE İHALE!

Dört ihalenin de yasanın 21-B maddesi uygulanarak yapılması dikkat çekti. Bu madde “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi, ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine, ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması'' hükmünü taşıyor.

'ÇOK ESKİYDİ YENİLEDİK' DEMİŞ

Haberde, kayyım Cumali Atilla'nın Sözcü'nün  sorusu üzerine “Belediyenin binası 30 senelik ve bakımsız durumdaydı. Hem binada hem odalarda yenileme yapıldı. Banyo ise zaten vardı ve biz sadece duş yaptırıp yeniledik. Banyodaki kaplamalar da mermer değil, fayans. Biz tüm işleri ihale açarak yaptık'' dediği bilgisi de yer aldı. (HABER MERKEZİ)