HSK: Rabia Naz Vatan incelemesi sürüyor, kurula henüz bilgi sunulmadı

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma için görevlendirilen müfettişlerin, "intihar ihtimali düşük" değerlendirmesinde bulunduğu iddiası yalanladı. Yılmaz, incelemenin sürdüğünü ve HSK'ye iletilen bilgi ve belge olmadığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmadaki şikayetler üzerine görevlendirilen müfettişlerin, "intihar ihtimalinin düşük olduğunu değerlendirdiği" iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Rabia Naz Vatan (11), 12 Nisan 2018’de Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baba Şaban Vatan'ın HSK'ye yaptığı başvuru üzerine müfettiş incelemesine karar verilmişti.

HSK Başkanvekili ve 2'nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "HSK müfettişleri intihar düşük ihtimal değerlendirmesinde bulundu" iddiası hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı.

Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili adli soruşturmayı Görele Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü hatırlatan Yılmaz, müfettişlerin baba Vatan'ın "olay nedeniyle etkin soruşturma yapılmadığı" iddiası ve şikayetlerini incelemek için görevlendirildiğini belirtti.

İncelemenin gizli yürütüldüğünü aktaran Mehmet Yılmaz, "Yasa gereği gizli yürütülen inceleme mahallinde halen sürdürülmekte olup henüz kurulumuza dahi iletilen bir bilgi ve belge bulunmamaktadır. Hem adli soruşturma sonucu hem de sürdürülen idari inceleme sonucunun sabırla beklenilmesi, kaynağı şüpheli beyanlara itibar edilmemesi adli sürecin adil bir şekilde neticelendirilmesi için elzemdir" ifadelerini kullandı.