ÇHD üyelerinden istinafa dilekçe kampanyası

ÇHD üyeleri arkadaşlarının cezalarına karşı İstinaf Mahkemesi'ne yapacakları itiraz için hazırladıkları dilekçeyi tüm avukatların imzasına açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar bir süre önce aralarında Genel Başkanları Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu arkadaşlarına verilen cezalara karşı kampanya başlattı.

İstanbul Adliyesi'nin Çağlayan Yerleşkesi'nde (-1) katında bir masa açan avukatlar istinaf mahkemesine başvuru için destek imzası topluyor. ÇHD İstanbul Şubesi tarafından başlatılan kampanyanın duyurusunda, "Yapılmayan yargılamanın kararlarını reddediyoruz. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi meslektaşlarımızın yargılandığı İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2018/84 sayılı dosyasında gerekçeli karar yazıldı. Karar 15 Nisan itibariyle tebliğ edilmeye başlandı. Tüm yargılama süreci gibi gerekçeli karar da ne hukuka ne usule en ufak bir uygunluk taşımıyor. Hukukun en temel ilkelerini dahi yadsıyan hukuka aykırı bu kararı reddediyoruz" denildi.

ÇHD üyeleri adliyenin (-1) katında bulunan baro odasında her gün 10:00-15:00 arası imza toplayacaklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)