Ayşe öğretmen için AYM'ye çağrı

Beyaz Show'a bağlanıp "Çocuklar ölmesin" dediği için 15 ay hapis cezasına mahkum edilen ve yeniden cezaevine konulan Ayşe öğretmen için imza kampanyası başlatıldı. Anayasa Mahkemesi, Ayşe Çelik'in itirazını bir an önce karara bağlamaya çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Show'a bağlanarak "Çocuklar ölmesin" dediği için 'terör örgütü propagandası' suçundan mahkum edilen öğretmen Ayşe Çelik'in kalan cezasının infazı için tekrar cezaevine konulması üzerine, serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Anayasa Mahkemesi, Ayşe öğretmenin başvurusunu görüşmeyince ceza erteleme süresi dolan Çelik, yeniden cezaevine konulmuştu. İmza kampanyasında Anayasa Mahkemesi Ayşe Çelik'in itirazını bir an önce karara bağlamaya çağrıldı.“Dusun Think” tarafındandan change.org’ta başlatılan kampanyada “Ayşe Öğretmen aslında hepimiz adına cezaevine girdi. Çünkü Ayşe öğretmen şahsında ‘barış’ yargılandı, ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı. Başından sonuna dek bir hukuk katliamı olan bu sürecin sonunda Ayşe Öğretmen özgürlüğünden, kızı da annesinden mahrum artık. Çelik hapis altındayken de ülkede hiçbirimiz özgür değiliz” denilerek Anayasa Mahkemesine Ayşe Çelik'in itirazını bir an önce karara bağlama çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)