Avrupalı sefire: Bize her yer Trabzon

'Trabzon Günleri'ne katılan Büyükelçi Christian Berger'in eşi Marilena Georgiadou-Berger, "Burada olmaktan çok mutluyum. Davetinizden dolayı teşekkür ederiz. Bize her yer Trabzon" dedi. Sefire Georgiadou-Berger'in dedesinin Trabzon Rumlarından olduğu, babasının ise 1924'te mübadele ile Yunanistan'a göç ettiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in eşi, babası Trabzon doğumlu Marilena Georgiadou-Berger, Ankara'da 'Trabzon Günleri'nin açılışına katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun daveti üzerine Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe gelen Büyükelçi Berger, programa davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AB Türkiye Delegasyonu'nun Trabzon ile kuvvetli bağlara sahip olduğunu söyledi.

'EN BÜYÜK TRABZONSEVER EŞİM'

Trabzon'da birçok güzel faaliyet düzenlediklerini anlatan Berger, "Kısa bir süre önce AB ülkelerinin büyükelçileriyle Trabzon'a seyahatimizden harika anılarla döndük. Bugünkü etkinlik çok yakında Trabzon'a yeniden gitmemiz için ilham veriyor. Delegasyonda Trabzon'u seven çok kişi var ancak en büyük 'Trabzonsever' eşim" dedi.

Babası Trabzon göçmeni olan sefire Georgiadou-Berger, Türkçe yaptığı konuşmasında, "Burada olmaktan çok mutluyum. Davetinizden dolayı teşekkür ederiz. Bize her yer Trabzon" dedi.

DEDESİ TRABZON RUMLARINDAN

Marilena Georgiadou-Berger'in dedesinin Trabzon Rumlarından olduğu, babasının ise 1924'te mübadele ile Trabzon'dan Yunanistan'a göç ettiği öğrenildi. Trabzon günleri 21 Nisan'a kadar sürecek. (ANKARA/AA)