SAADET yeni bina için kampanya başlattı

Saadet Partisi’nin Balgat’taki genel merkez binasının tahliye işlemleri tamamlandı. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yeni bir genel merkez binası yapmak için kampanya başlattıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın başvurusu üzerine başlayan Balgat'taki Saadet Partisi genel merkez binasının tahliye işlemleri sona erdi. Binayı tahliye eden partinin genel merkez binası olarak kullanmak üzere yeni bir bina yaptıracağı öğrenildi. Yapılacak yeni binanın inşası bitene kadar Saadet Partisi Balgat Eğitim Merkezi, genel merkez olarak kullanacak.

YENİ GENEL MERKEZ İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu binanın tahliye edilmesiyle ilgili Eğitim Merkezi’nde toplantı düzenledi. Toplantının ardından açıklama yapan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk şunları söyledi, “Rahmetli Necmettin Erbakan söz konusu binayı hizmet yolunda kullanılması için bazı güvendiği kimselere emanet etmiştir. Yalnız bu kimseler hukuki açıdan hiç bir hakları olmamasına rağmen ‘bina bize babamızdan miras kalmıştır’ diyerek el koymuşlardır. Hukuki mücadele başlatılmıştır. Olumlu gelişmeler de var ancak biraz yavaş ilerlemektedir. Bu durum Milli Görüş hareketine gönül vermiş insanları üzmektedir. Saadet Partisi’ne gönül vermiş teşkilatımız ve bu haksızlığa büyük bir duyarlılık gösteren aziz milletimizin desteğiyle yeni bir genel merkez binası yapmak için kampanya başlattık.”

11 NİSAN GÜNÜ BOŞALTILMAYA BAŞLAMIŞTI

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisi’nin Balgat’taki Genel Merkez binasının kirasını ödemediğini ifade ederek, dava açmıştı. Erbakan ardından icra yoluna başvurmuş ve binanın boşaltılmasını istemişti. Saadet Partisi’nin genel merkez binası 11 Nisan günü boşaltılmaya başlandı.

Tahliye işlemlerinin başlamasının ardından konuşan Saadet Partisi avukatlarından Fatih Beyazıt, binanın mülkiyetini kendilerine ait olduğunu ve binanın tapusuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ifade etti. Beyazıt, kiranın verilmediği iddiasına ilişkin ise “Zannediyorum 400 bin lira asıl alacak çıktı, 100 bin lira civarında bir faiz ödemesini gerçekleştirdik. Buna rağmen bir tahliye gerçekleştiriliyor, bu anlamda alacakları yok" ifadelerini kullandı.