Müjdat Gezen'e hakaret davasında beraat

Bir televizyon programında, 2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanatçı Müjdat Gezen bugün görülen duruşmada beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konuk olarak katıldığı bir televizyon programında, 2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen beraat etti.

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada Gezen ile şikayetçi Nilhan Osmanoğlu Vatansever'i avukatları temsil etti. Gezen’in avukatı Deniz Şeren mahkemede müvekkilinin 'mizahi bir dille eleştiride', Vatansever'in ise 'Cumhuriyet'in temel değerlerini hedef alan açıklamalarda' bulunduğunu belirterek, "Bu tarz açıklamalarda bulunan karşı tarafın mizahi eleştirilere tahammül etmesi gerekmektedir" dedi. Mahkemede kararında Gezen'in beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

Nilhan Osmanoğlu Vatansever, 15 Şubat 2017'de yayımlanan programa katılan Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen arasında geçen konuşmada kendisine, ailesine hakaret edildiğini belirterek şikayetçi olmuştu. İddianamede, program akışı, anlık seyirci tepkisi dikkate alındığında 'hakaret suçunun oluşabileceği' belirtilerek Gezen'in 9 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep edilmişti. Mahkeme daha önce Müjdat Gezen ile Halk Radyo TV ve Yayıncılık AŞ'nin faiziyle birlikte 20 bin lira manevi tazminatı, davacı Vatansever'e ödemelerine karar vermişti. (HABER MERKEZİ)