Leyla Güven'e ziyaret: Bekleme lüksümüz yok

HDP, DTK, HDK ve DBP yönetici ve milletvekilleri Leyla Güven'i ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Pevin Buldan ziyarette yaptığı açıklamada, "Sadece bir Leyla değil, onunla birlikte kocaman bir irade var. Bedeni gün geçtikçe eriyor, küçülüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - 160 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i ziyaret eden HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Her birimizin bu sürece vereceği yanıt sürecin belirleyicisi olacaktır. Bekleme lüksümüz yok” dedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli,  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile HDP milletvekilleri, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 160 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i evinde ziyaret etti.

KOÇYİĞİT: GÜVEN’İN UMUDU BÜYÜK

Heyet, yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. HDK Eş Sözcüsü Koçyiğit, “Genel durumunun çok iyi olmadığını, sürecin kendisini oldukça yıprattığını gözlemledik. Umudu çok büyük, tecridin mutlaka kırılacağını, bunun için direnişini sonuna kadar devam ettireceğini ifade etti. Cezaevindeki eylemlere dikkatlerimizi çekti. Türkiye kamuoyunun cezaevlerini görmesi gerektiğini söyledi. Cezaevlerinde olumsuz sonuçların çıkmaması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini ifade etti” dedi. Koçyiğit şunları söyledi, “Olumsuz bir sonucun çıkmaması Türkiye halklarının yararınadır. Birinci önceliğimiz açlık grevlerinde olan arkadaşlarımızı yaşatmaktır. Temel hedefimiz, tecridin kaldırılmasıdır. Her birimizin bu sürece vereceği yanıt sürecin belirleyicisi olacaktır. Bekleme lüksümüz yok. Leyla arkadaş, açlık grevleri için zamanın aleyhe işlediği, yaşanacak olumsuzlukların Türkiye’yi çıkmaza sürükleyeceğini belirtti. Demokratik kamuoyunu açlık grevlerini sahiplenmeye, Adalet Bakanlığı’nı adım atmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

BULDAN: YUKARIDA BİR LEYLA VAR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise şunları söyledi: “Yukarıda bir Leyla var. Sadece bir Leyla değil, onunla birlikte kocaman bir irade var. Bedeni gün geçtikçe eriyor, küçülüyor. Bunun yanında umudunu kaybetmeyen, gün geçtikçe umudunu büyüten bir Leyla var. Bugün bize ‘açlık grevlerine sessiz kalınması beni derinden yaralıyor’ dedi. Herkesin bu konuda iyi düşünmesi gerekiyor. Ayrıca sevgili Leyla açlık grevlerini sürdüren yoldaşlarını da sormayı ihmal etmedi. Yüreğinin cezaevlerinde açlık grevinde olan yoldaşlarıyla olduğunu ifade etti. Bir an önce sessizliği bozmak ve bununla birlikte AKP hükümetinin bir an önce adım atması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Hukuksuzluk ve adaletsizliğin bir an önce bitmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Kaybedecek zaman yok. Zaman hepimizin aleyhinde işliyor. Adalet Bakanlığı’nın kendi çıkardığı yasaları uygulaması gerektiğini, İmralı Cezaevi’nde Sayın Öcalan’ın avukat ve aile görüşlerinin bir an önce başlaması gerektiğini buradan bir kez daha ifade ediyoruz."

Heyet, yaptığı açıklamanın ardından Güven’in evinin önünden ayrıldı. (HABER MERKEZİ)