AK Parti başvurdu: Mazbatayı vermeyin

Maltepe'de sayımın bitmesiyle Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesi ihtimalini hesaba katan AK Parti, buna karşı İl Seçim Kurulu'na bir başvuru yaptı. AK Parti, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için yaptıkları olağanüstü itiraz sonuçlanmadan mazbatanın verilmemesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da seçimlerin iptali için olağanüstü itiraz yoluna giden AK Parti, bununla ilgili karar çıkmadan CHP'li Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak başvuruyla ilgili açıklamasında, "Şimdi kanunun bize vermiş olduğu hakka dayanarak, İl Seçim Kurulu'na vermiş olduğumuz dilekçedeki sonucu belirleyene kadar, buradaki tüm sonuçlar açıklanana kadar mazbatanın düzenlenmemesi konusunda itirazımızı gerçekleştirdik" dedi.

Maltepe'de sayımın sürdüğünü hatırlatan Şenocak, "Bununla alakalı ne zaman biteceği tam olarak belli değil ama birleşme tutanağını neticeye bağlanma ihtimaline karşı, biz de şeffaf şekilde yönetilebilmesi anlamında bizim itirazımızın sonucu görülene kadar mazbatanın bu süreç içerisinde düzenlenmemesini talep ettik. Karar YSK ve İl Seçim Kurulu'nundur" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)