Olçok: Bunlar cahiliye dönemi putperestliği

15 Temmuz'da öldürülen Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, Odatv'nin "15 Temmuz sonrası sizi en çok üzen hangi olaydı?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Hayata katılmaya çalışıyorsun; çünkü yasın bir yerde bitmek zorunda. Ama bir tabela görüyorsun, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 15 Temmuz Meydanı gibi… Türkiye’nin bir ucunda 15 Temmuz Dönercisi, İstanbul’un bir sokağında 15 Temmuz Büfesi görmek gibi... Bunlar bana cahiliye dönemindeki putperestliği hatırlatıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde öldürülen Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, çeşitli yerlere 15 Temmuz ismi verilmesiyle ilgili "Bunlar bana cahiliye dönemindeki putperestliği hatırlatıyor" dedi.

Darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah'ı kaybeden Nihal Olçok, son olarak Tamince ve Ülker ailelerinin  düğünüyle ilgili "Haram olsun" çıkışıyla gündeme gelmişti.

'TAYYİP BEY ARASA...'

Odatv'nin sorularını yanıtlayan Nihal Olçok, “Son zamanlarda sosyal medya hesabınızdan 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı paylaşımlar yapıyorsunuz. Diğer taraftan da gerek Tayyip Bey’e, gerek AK Parti hükümetine yakın bir isimsiniz. Tepki alıyor musunuz Tayyip Bey’den veya siyasi cenahtan?” sorusu üzerine, “Arada 1-2 kişi aradı ama, bir uyarı gelmedi” dedi. “Tayyip Bey, Nihal Hanım paylaşım yapmayın, dese, dinler misiniz?” sorusuna da Olçok, “Dinlemem. Benim paylaşımlarım siyasi değil, ben iki can kaybetmişim. Haklı olarak da, görmezden gelinen konularla ilgili can çekişiyorum” diye yanıt verdi.

'PUTPERESTLİK İYİ NİYETLE BAŞLAMIŞTI'

Nihal Olçok, "15 Temmuz sonrası sizi en çok üzen hangi olaydı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Hayatın içinde olmaya, hayata katılmaya çalışıyorsun; çünkü yasın bir yerde bitmek zorunda. Ama bir tabela görüyorsun, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 15 Temmuz Meydanı gibi… Türkiye’nin bir ucunda 15 Temmuz Dönercisi, İstanbul’un bir sokağında 15 Temmuz Büfesi görmek gibi... Bunlar bana cahiliye dönemindeki putperestliği hatırlatıyor. Bilirsin, putperestlik de aslında iyi niyetle başlamıştı. İnsanlar uzun yolculuklar ve ayrılıklardan dolayı Kâbe’nin etrafındaki taşlardan yanlarında götürürlerdi. Bir müddet sonra o taşlara -estetik amaçlı niyetin iyi amaçlı olduğunu düşünüyorum- şekiller vermeye başladılar. Sonra onlar suret oldu, suret olunca siret oldu, yani kalplerine işledi. Ve tapınmaya başladılar. Ondan sonra taş ağır gelmeye başladı, yük oldu. Daha sonra bunu daha hafif ve fayda getirecek malzemelerden yapmaya başladılar. Mesela ekmek hamuru ve helvadan putlar yapmaya başladılar. Sonra aynı putları acıkınca gıda olarak kullandılar. Ve yaptıkları putlardan beslenir hâle geldiler. İşte dönerciyi büfeciyi gördüğümde aynı bunu hissettim. Ve birçok şeyi idrak edemediğimizi gördüm…”

'YENİLENSE İMAMOĞLU KAZANIR'

“İstanbul seçimleri için ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da Olçok, “Ne İstanbul, ne de İstanbullu bu kadar şüpheyi kaldırmaz, yenilenmesinin doğru olacağına inanıyorum. Ben sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu’nun bağımsız aday dahi olsa İstanbul’u kazanacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye aslında unuttuğu bir şeyi gördü. İyi bir muhalefet, iyi bir lider çıkarır” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)