Üsküdar'da Rabia Naz için adalet eylemi

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir grup öğrenci, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılmamasını protesto etti. Grup, "'Rabia Naz Vatan için adalet' yazılı pankart açarak "Adalet için susmayacağız" sloganı attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılması için Üsküdar'da bir grup üniversite öğrencisi eylem yaptı.

Üsküdar Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri, açıklamaları öncesinde Rabia Naz için dua etti. Grup  'Rabia Naz Vatan için adalet' yazılı pankart açarak "Adalet için susmayacağız" sloganı attı. Grup adına konuşan Abdülsamed Çağlayan, Rabia Naz'ın evinin önünde ağır yaralı halde bulunduğunu ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini anımsattı.  Çağlayan, "Rabia'yı kaybedişimizin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olay hala aydınlatılmadı. Olayın soruşturma süreci devam ediyor. Bir yıllık süreç içerisinde adalet arayan baba Şaban Vatan'ın verdiği hukuk mücadelesinin arkasındayız. Her şeye rağmen alınan son kararla HSK tarafından atanan müfettişin soruşturmanın etraflı bir incelemesini yapacağını umut ediyor ve adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz" dedi.

HSK İNCELEMESİ

11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili ortaya konulan delillere ve şüphelere karşın savcılık ‘intihar’ iddiasını sürdürürken, baba Şaban Vatan'ın akıl hastanesine yatırılmasına karar verilmişti. Kamuoyunda oluşan yaygın tepki üzerine Hakim ve Savcılar Kurulu soruşturmaya ilişkin inceleme başlatmıştı. (İSTANBUL/AA)