Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya 'derbi' tepkisi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu'nu Fenerbahçe-Galatasaray derbisine gitmemesi için uyaran Nagehan Alçı'yı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan ancak AK Parti'nin itirazları nedeniyle mazbatası seçimlerden 14 gün sonra hâlâ verilmeyen Ekrem İmamoğlu'nun Fenerbahçe-Galatasaray derbisine gidecek olması, Habertürk'ün iki yazarını 'birbirine düşürdü'. Gazetenin yazarlarından Fatih Altaylı, dünkü yazısında "Ekrem İmamoğlu yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına kesinlikle gitmemeli" diyen köşe komşusu Nagehan Alçı'ya tepki gösterdi.

Altaylı, "Oylar sayılırken, İstanbul’da belediye başkanını belirleyecek seçimlerin 2 Haziran’da olacağını söyleyen yazarımız" diye söz ettiği Alçı'ya, aynı şey Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı 1994 seçimlerinde yaşansa ne düşüneceğini sordu. Altaylı şu ifadeleri kullandı:

"Mesela bu olay 1994’te yaşansaydı. Seçilmiş ama mazbatası 14 gündür verilmemiş Başkan, Refah Partisi’nin o günkü adayı olsaydı... Ve o günün güçlü, etkili minik kuşlu yazarı Emin Çölaşan köşesinde “Çok açıkça uyarıyorum. Refah Partili Başkan bu programını iptal etmeli. Sağduyu ve itidal galip gelmeli” diye yazsaydı...

Sayın Nagehan Alçı ne düşünürdü bu konuda? Acaba o uyarı bugün hâlâ konuşuluyor, bugün hâlâ “Baskıcı bir rejimin medyadaki sesi” olarak hatırlatılıyor olur muydu! Ve Sayın Nagehan Alçı bugün katıldığı tüm televizyon programlarında bu durumu hâlâ eleştiri konusu yapar mıydı!

Samimiyetle yanıt versin diyeceğim ama demeyeyim."

Altaylı'nın 'Sana yapılmasını istemiyorsan!' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

'MESELEYE FARKLI BİR AÇIDAN BAKALIM...'

"Bu “öneri” ya da “uyarının” sahibesi güzel mahcemalini, benimkinin iki sıra altında görebileceğiniz, köşe komşum Sayın Nagehan Alçı Hanımefendi.

Oylar sayılırken, İstanbul’da belediye başkanını belirleyecek seçimlerin 2 Haziran’da olacağını söyleyen yazarımız.

Dün de böyle bir öneride bulundu.

İstanbul’un seçilmiş ama mazbatasını henüz alamamış Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslendi.

4 milyonun üzerinde oy almış Başkan’ı “uyardı”.

“Gitme o stada” dedi.

Bu uyarı bazılarınıza makul gelmiş olabilir.

Ancak ben her meseleye başka açılardan da bakmayı severim.

İsterseniz gelin birlikte bakalım farklı açıdan.

'ERDOĞAN'A YAPILSA NE DÜŞÜNÜRDÜ?'

Mesela bu olay 1994’te yaşansaydı.

Seçilmiş ama mazbatası 14 gündür verilmemiş Başkan, Refah Partisi’nin o günkü adayı olsaydı...

Ve o günün güçlü, etkili minik kuşlu yazarı Emin Çölaşan köşesinde “Çok açıkça uyarıyorum. Refah Partili Başkan bu programını iptal etmeli. Sağduyu ve itidal galip gelmeli” diye yazsaydı...

Sayın Nagehan Alçı ne düşünürdü bu konuda?

Acaba o uyarı bugün hâlâ konuşuluyor, bugün hâlâ “Baskıcı bir rejimin medyadaki sesi” olarak hatırlatılıyor olur muydu!

Ve Sayın Nagehan Alçı bugün katıldığı tüm televizyon programlarında bu durumu hâlâ eleştiri konusu yapar mıydı!

Samimiyetle yanıt versin diyeceğim ama demeyeyim.

Fakat şunu diyebilirim:

Demokrasi sandıkla gelip, sandıkla gitmenin, çoğulculuğun ve daha birçok şeyin rejimi olduğu gibi biraz da “Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma” rejimidir!"