Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı açıldı: Koca boşluk vakfımızın varlık sebebi

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi İnsan Hakları Vakıf açılışı bugün yapıldı. Açılışta Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi bir konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı açılışında Türkan Elçi konuştu. Elçi açılış konuşmasında, "Ölünceye kadar beraberimizde taşıyacağımız bir acıya ortak olduk" dedi.

'AİLECE BİR VAKIF KURMAYI KENDİMİZE AMAÇ EDİNDİK'

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, vakfın kuruluş amaçlarını anlatırken nasıl karar verdiklerini şöyle anlattı: "Her şeye rağmen biz yine de yüreği cesaretli kılmaya çalıştık. Yaşadığımız acının bir yandan yasını tutarken öte yandan içimizdeki acının kine nefrete dönüşmemesi aksine toplumun her kesimini birleştirici, kucaklayabileceği bir mecraya dönüşebilmesi için ailece bir vakıf kurmayı kendimize amaç edindik. Kızımla beraber kurmuş olduğumuz aile vakfının topluma mal olabilmesi, mücadelemizin güçlenebilmesi için vicdanlı, cesaret sahibi seslere ihtiyacımızın olduğunu duyurmak için yönetim kurulumuzla beraber düzenlediğimiz bu açılış gününde sizlerle bir arada bulunmanın gururunu yaşıyoruz."

Tahir Elçi'nin mücadelesini vakıf yürütecekTahir Elçi'nin mücadelesini vakıf yürütecek

'KÜRT, TÜRK, ALEVİ, SÜNNİ...'

"Tahir'in aramızdan ayrılışından sonra Kürt, Türk Alevi, Sünni, ayrımı olamadan kendini mazlum görenlerin gösterdikleri teveccüh, herkesin bir arada bulunma isteği ve bu alandaki koca boşluk vakfımızın varlık sebeplerinden biridir diyebiliriz" ifadelerini kullanan Elçi şöyle devam etti: "Zorbaların, insanlık düşmanlarının, hak ihlalcilerinin sürekli diri tutmaya çalıştığı bu koca boşluğu bizler elimizden geldiğince mevki makamının cazibesine kapılmadan, tevazuyu elden bırakmadan doldurma niyetindeyiz. Yaratılmak istenen koca boşluğu doldurma konusunda cesaret ve vicdana sahip olan kişi sayısının dönem itibariyle tatmin edici boyutta olmadığının bilincindeyiz." (HABER MERKEZİ)