Nagehan Alçı: Ekrem İmamoğlu derbiye gitmemeli

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu’nun Fenerbahçe-Galatasaray derbisine 'gitmemesi gerektiğini' ileri sürdü. Alçı, "Çok açıkça uyarıyorum... Ekrem İmamoğlu yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına kesinlikle gitmemeli. Bu programını iptal etmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine gitmemesi gerektiğini söyledi.

Alçı, “Çok açıkça uyarıyorum” dediği İmamoğlu'nun maça gitme kararı için, “Toplumsal gerilimi zirveye taşıyacak bir girişim olur" ifadelerini kullandı. Alçı, “Eğer bu gösteriyi yapmakta ısrar ederse Ekrem İmamoğlu kendi elindeki silahla kendi ayaklarına kurşun sıkar” dedi.

Alçı'nın yazısından bir bölüm şöyle: 

Ekrem İmamoğlu ve ekibi öğrendiğime göre Kadıköy'de oynanacak bu müsabakaya tam kadro bir çıkartma yapmayı planlıyormuş.

Kadıköy zaten CHP'nin çok güçlü olduğu bir bölge. Fenerbahçe tribünlerinde ağırlıklı grupların CHP tandanslı olduğu da öteden beri biliniyor. Stadyumun ismi de CHP'nin meşhur Başbakanı Şükrü Saraçoğlu.

İmamoğlu bu maça gittiğinde şüphesiz 55-60 bin kişi birden İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu haykıracak ve çok büyük bir gösteri olacak. Coşkulu ideolojik sloganlarla stadyum inleyecek.

Hem Ekrem Bey hem de CHP örgütleri tüm Türkiye'nin gündemindeki bu derbide böyle bir destek gösterisinden çok memnun olabilir ama bu hareketleri toplumsal gerilimi zirveye taşıyacak bir girişim olur.

Çok açıkça uyarıyorum... Ekrem İmamoğlu yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına kesinlikle gitmemeli. Bu programını iptal etmeli. Sağduyu ve itidal galip gelmeli. Yazının tamamı