Yarkadaş: Maltepe'de AKP ve MHP'lilerin müdahalesiyle oy sayımı durdu

Eski milletvekili Barış Yarkadaş, oy sayımı sırasında hakimlerin tehdit edildiğini öne sürdü. Sayıma yarın devam edileceğini aktaran Yarkadaş, "Maltepe'de AKP ve MHP'lilerin müdahalesi yüzünden sayımlar durdu. Sayımlara yarına kadar ara verildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul'un Maltepe ilçesindeki oy sayımının, AK Partili ve MHP'lilerin sayım alanına topluca girmesi nedeniyle durdurulduğunu açıkladı. Sayıma yarın devam edilecek.

Twitter hesabından açıklama yapan eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun, sandık sayım kurulu sayısını arttırma ve sayımı hızlandırma kararına AK Parti ve MHP üyelerini tepki gösterdiğini aktardı.

Sayım alanına giren grubun çalışmaları durdurduğu belirten Yarkadaş, "Bir grup AKP ve MHP'linin Maltepe'deki oy sayım alanına girip HAKİMLERİ ALENEN TEHDİT ETMESİ üzerine başlayan gerginlik duruldu. AKP ve MHP oyların sayılmasını neden istemiyor? 'Kurul sayısının artırılacağı'nı medya bile biliyorken 'Bizim haberimiz yoktu' demenin anlamı nedir?" ifadelerini kullandı.

Sayıma yarına kadar ara verildiğini ifaden Barış Yarkadaş'ın paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)