YSK, Büyükçekmece itirazını görüşmeyi erteledi

YSK, AK Parti'nin Büyükçekmece'deki seçimde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yaptığı itirazı görüşmeyi erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki seçim sonuçlarına yaptığı itirazı ele aldı. Yaklaşık iki saatlik toplantının ardından YSK, Büyükçekmece başvurusunun görüşmesini erteledi.

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, görüşmelerinin ertelenmesi talep etti. Büyükçekmece itirazında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait oyların sayım talebi vardı. YSK üyeleri Büyükçekmece'ye ilişkin verilecek kararın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini doğrudan ilgilendireceğini yönünde görüş birliğine vardı.

Kurul, İstanbul'da devam eden oy sayım işleminin sonlanması ve il birleştirme tutanağının tamamlanmasını bekleyecek. İşlemler tamamlandıktan sonra AK Parti'nin İstanbul'un genelinde yapacağı itirazıyla birlikte Büyükçekmece başvurusunu da ele alacak.

Bir YSK temsilcisi ertelemeye ilgili şu bilgiyi verdi: "Büyükçekmece itirazında, büyükşehir belediye başkanı seçimi iptali de olduğu için İstanbul'da oy sayımının beklenmesine karar verildi. AK Parti, büyükşehir belediye başkanı seçiminin de iptali başvurusu yapacak görünüyor."

AK Parti, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 20 binden fazla sahte seçmen olduğunu iddia etti. CHP ise 24 Haziran seçimiyle 31 Mart seçimi arasındaki seçmen farkının 2 bin 500 olduğunu belirtti. İddiaların ardından polisler evleri dolaşarak seçmen listelerini kontrol etti.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, dün yaptığı açıklamada "8 aylık süre içerisinde bu kadar yüksek bir oranda Büyükçekmece'nin ortalama 150-160 bin dersek seçmen sayısına yaklaşık yüzde 20'ye yakın bir seçmen hareketi, yani 26-27 bin bir seçmen hareketi. Böyle bir durumda askı ve itiraz süresi, kolluk kuvvetinin o esnada gidip bakması vesaire filen mümkün değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

Büyükçekmece'de polis elinde liste, evleri dolaşıyorBüyükçekmece'de polis elinde liste, evleri dolaşıyor

Büyükçekmece adayı da 'organize işler' anlattıBüyükçekmece adayı da 'organize işler' anlattı

Özgür Karabat: Seçmen kaydırma işini Mevlüt Uysal yaptıÖzgür Karabat: Seçmen kaydırma işini Mevlüt Uysal yaptı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: 11 bin değil 4 bin seçmen kaydı güncellenmişBüyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: 11 bin değil 4 bin seçmen kaydı güncellenmiş