Morales: Türkiye'nin desteğiyle evrensel ücretsiz sağlık hizmetine başladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bolivya Devlet Başkanı Morales ortak basın toplantısı düzenledi. Morales, Türkiye'den sağladıkları sağlık cihazlarıyla ülkelerindeki sağlık hizmetlerindeki ilerlemeye dikkat çekerek "Bolivya anayasasına göre insan sağlığı bir insan hakkıdır. Şu anda evrensel ücretsiz sağlık hizmetine başladık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales Ayma ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Morales'in Kudüs konusundaki tavrı ve Filistin halkına verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Morales ise Türkiye ile sağlık alanında yürüttükleri projelerin ülkeleri için çok önemli olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞI REDDEDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için, ekonomik ve ticari ilişkiler konusunda yeni hedefler belirlediklerini söyledi. Erdoğan, "TİKA tarım ve sağlık alanlarında Bolivya'da başarılı projelere imza attı. Biz İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanıyız. Bugün uluslararası meseleleri de değerlendirdik. Türkiye ve Bolivya benzer düşüncelere sahiptir. Her türlü ayrımcılığı ötekileştirmeyi ve dışlamayı reddediyoruz. Aşırı sağ ve İslam karşıtı görüşlerden endişe duyuyoruz. Bolivya'yı Filistinli sivillerin korunması ve Kudüs'ün konumuna olan tutumu için teşekkür ediyoruz" dedi.

MORALES: SAĞLIK HİZMETİ BİR İNSAN HAKKIDIR

Bolivya Devlet Başkanı Morales de Türkiye'nin ülkesine yaptığı sağlık yardımlarından ötürü teşekkürlerini dile getirdi. Morales şöyle konuştu: "Bolivya olarak bu işbirliği talebinizi selamlıyoruz. Sayenizde böbrek nakil hastanesi kuruldu. İlk defa 4 hastane oluşturabileceğiz ülkemizde. Sağlık hizmetini değiştireceğiz. Bunu halka sunacağız. Yine Bolivya anayasasına göre insan sağlığı bir insan hakkıdır. Şu anda evrensel ücretsiz sağlık hizmetine başladık. Bu gerçekten sizin tedarik ettiğiniz cihazlar bu evrensel sağlık hizmetine çok destek sağlayacak" dedi. (AA)