'İmamoğlu medya sahibi ailelerden özür dilesin'

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisinin açıklamalarına yer vermeyen medya gruplarını isim vererek uyarmasına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, İmamoğlu'nun "doğrudan aile kavramını hedef aldığını" söyledi ve özür dilemesini istedi. Çelik, İstanbul Barosu'na da tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını yayınlamayan medya gruplarına yönelik tepkisini eleştirdi. CHP'li yetkililerin sık sık açıklamalar yaptığını söyleyen Çelik, "Kamuoyunu sistematik olarak yanıltmaya dönük bir çalışma görüyoruz. Hesap makinesiyle gezeceğinize anayasa ile gezin dememize rağmen" dedi.

'AİLE İSİMLERİNİ VEREREK TEHDİT ETTİ'

Çelik şöyle devam etti: "Bugün CHP'nin İstanbul adayı, çok vahim bir işe imza atarak medya gruplarının sahibi olan aileleri, soyadlarını zikrederek tehdit etmiştir. Bu kadar vahim bir işe nasıl imza atılıyor? Daha bir gün öncesinde bu CHP adayı ailelerinizin kıymetini bilin, ailelerinize sarılın, siyasi ihtiraslardan uzak durun gibisinden açıklamalar yapıyordu. Bugün ise aile isimlerini vererek tehdit ediyor. Tabi böyle bir basiretsizliğin hiçbir zaman unutulması mümkün değil. Bu insanların büyükleri var, çoluk çocukları var, eşleri var, akrabaları var aynı soyadını taşıyan çok sayıda kesim var. Her gün sevgi saygı diye çıkacaksınız, hayat koçu gibi konuşacaksınız, sonra pek çok ailenin ismini verip tehdit edeceksiniz. Doğrusunu söylemek gerekirse bunu son derece vahim olarak görüyoruz. Yanlışlıkla yapıldığını düşünmüyoruz. Henüz herhangi bir ünvana sahip olmadan bunları yapıyorsanız, yarın bir gün unvanınız olduğunda neler yaparsınız. Aileleri, soyadları vererek, tüm o soyadını taşıyan insanları hedef göstermek siyaseten sorun olduğu ortadadır ahlaken de sorundu."

'İSTANBUL BAROSU MARJİNAL PARTİ GİBİ'

AK Parti Sözcüsü Çelik, İstanbul Barosu'nun "İstanbul seçimleri bitmiştir" şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. Çelik, "Bir baronun, en çok hukuka saygı göstermesi gereken kurumun, adeta marjinal parti gibi davranması, kendi üyelerinin iradelerine ipotek koymuş bir tutum sergilemesi... kendisinin parti olmadığını, hukuk kurumu olduğunu bir kere daha hatırlamalıdır" dedi. Çelik şöyle konuştu: "Türkiye'nin kurumlarına, cumhurbaşkanlığı makamına saygı göstermek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Yine bugün net bir şekilde gördüğümüz bir durum. Esasında hukuku temsil etmesi gereken İstanbul Barosu bugün bir açıklama yaparak kendi kendine İstanbul seçimlerinin sonuçlarını ilan ediyor ve herkesi buna uymaya davet ediyor. Baro, parti değildir. YSK'nin yetkilerini kullanma gibi bir tutum içerisine giremez. Baro'nun kıymetli üyelerine de haksızlık yapan bir açıklamadır. Enteresan olan bir şey de var. CHP'nin İstanbul adayının son birkaç gündür kullandığı argümanların aynısı Baro tarafından dile getiriliyor. CHP adayının konuşma metinlerini Baro'daki bu açıklamayı yapanlar mı yazıyor? Bu kurum, kendisinin parti olmadığını, kendisinin hukuk kurumu olduğunu bir kez daha hatırlamalıdır.''

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, medya gruplarıyla ilgili  şunları söylemişti:  “Medya insanların bilgi alma haklarını korumak zorundadır. Bazı medya kanallarını anladık, onları bir kenara koyuyorum. Anadolu Ajansı da dahil” diyen İmamoğlu şöyle devam etti: “Ama bazı aileler, bazı iş insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduğu, bugüne getirip taşıdıkları soyadlarıyla Türkiye’ye örnek olmuş iş insanları var. Ben onların patronluğunu yaptığı medya kanallarında sesimin kısılmasını, onlar adına değil, geçmişleri adına, aileleri adına, üzüntüyle takip ediyorum. Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? Ben basın açıklaması yapıyorum, rakibimiz adına konuşanların cevabını yayınlıyor benimkini yayınlamıyor. Benim söylediğimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu? İsim veriyorum; NTV’yi, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim.  Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin.”

Hürriyet ve CNN Türk de bu sözlere "İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığıyla yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)