Zindaşti cinayetinden aranıyordu, öldürüldü

Kadıköy'de eşi ve çocuğuyla kafeden çıkıp otomobiline doğru yürüyen İlhan Ünğan, yabancı plakalı bir araçtan açılan ateşle öldürüldü. Ünğan, Ergenekon davasının gizli tanığı İranlı Zindaşti'nin kızı Arzu Zindaşti'nin öldürülmesiyle ilgili aranıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ergenekon davasının gizli tanığı İranlı Naji Sharifi Zindashti'nin kızı ve şoförünün öldürülmesiyle ilgili davada aranan sanık İlhan Ünğan, İstanbul Kadıköy'de silahlı saldırıyla öldürüldü.

Bağdat Caddesi'nde saat 16.30 sıralarında bir kişi eşi ve oğluyla kafeden çıkıp otomobiline yöneldiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Vurulan kişi olay yerinde hayatını kaybetti.  Yabancı plakalı bir otomobilden silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişileri geldikleri araçla kaçarak izini kaybettirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda hayatını kaybeden kişinin İllhan Ünğan olduğu tespit edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemi aldı ve olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı.

FİRARİ OLARAK ARANIYORDU

Büyükçekmece'de 2014 yılında, Ergenekon davasının gizli tanığı İranlı Naji Şarifi Zindaşti'nin kızı 21 yaşındaki Arzu Zindaşti ve şoförü 25 yaşındaki Devrim Öztunç cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmüşlerdi. Soruşturma sonucu açılan davada firari sanık İlhan Ünğan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık yargılanıyordu. İddianamede, tutuklu Orhan Üngan, kardeşi firari sanık İlhan Ünğan'ın “tasarlayarak iki kişiyi öldürme suçuna azmettirmek"suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyordu.

KARŞILIKLI İNFAZLAR

'Uyuşturucu baronu' olduğu öne sürülen Naji Zindaşti, beş yıl önce kızı ve yeğenini öldürttüğü iddiasıyla aranan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Çetin Koç'u Dubai'de öldürttüğü de iddia edilmişti. Bu cinayetin tetikçisi ise Kanada'da bir hafta sonra öldürüldü. (HABER MERKEZİ)