Kızıltepe'de binalar ve araçlar hibe edilmiş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kayyım yönetiminin belediyeye ait iki binayı Milli Eğitim Bakanlığı'na, personel servisi olarak kullanılan iki aracın da Emniyet Müdürlüğü'ne devredildiği ortaya çıktı. Kızıltepe'de seçimi HDP adayı yüzde 70 oyla kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'de kayyım yönetimindeki Kızıltepe İlçe Belediyesi'nin, belediyeye ait çok sayıda taşınmazı Milli Eğitim Bakanlığı’na, belediyeye ait araçları da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe ettiği ortaya çıktı.

Hibe skandalı, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP adayının belediyeyi yüzde 70’in üzerinde bir oy oranı ile kazanmasının ardından ortaya çıktı. Buna göre belediyeye ait olan ve belediyenin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde olduğu dönem Gençlik Kültür Merkezi olan bina Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devredildi. Yine Bahçelievler mahallesinde bulunan Bahçelievler Halkevi de MEB’e hibe edilen taşınmazlar arasında yer aldı.

Belediyeye ait olan ve personel servisi olarak kullanılan iki adet aracın da MEB’e hibe edildiği öğrenilirken, yine belediyeye ait olan beş adet binek aracın Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edildiği öğrenildi.

MALZEMELER TAŞINDI İDDİASI

Kızıltepe Belediyesi eşbaşkanlığına seçilen HDP’li Nilüfer Elik Yılmaz’ın mazbatasını almadan yapılan işlemlerin boyutunun daha da büyüyebileceği öne sürülürken, geçen günlerde de belediye binasına yanaştırılan kamyonla belediyede var olan kimi malzemelerin taşındığı belirtilmişti. (MARDİN/MA)