Tecridi protesto için hayatına son veren Mahsum Pamay defnedildi

Tecridi protesto etmek için cezaevinde hayatına son veren Mahsum Pamay bugün Cizre'de defnedildi. Pamay'la birlikte tecridi protesto etmek için hayatına son verenlerin sayısı beşe çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla cezaevinde yaşamına son veren Mahsum Pamay bugün Şırnak'ın Cizre ilçesinde defnedildi. 22 yaşındaki Pamay Elazığ T Tipi Cezaevi'nde bulunuyordu. Yoğun güvenlik önlemleri altında defnedilen Pamay'ın cenazesine ailesi dışında kimsenin katılmasına izin verilmedi.

İLK ÖLÜM HABERİ ALMANYA'DAN GELMİŞTİ

Tecride yönelik protestolarda ilk ölüm haberi Almanya'dan gelmişti. 21 Şubat tarihinde Almanya’nın Krefeld kentinde tecride karşı bedenini ateşe veren Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede 1 ay sonra hayatını kaybetti.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan ve 1 Mart tarihinde açlık grevine başlayan Zülküf Gezen 17 Mart tarihinde hayatına son verdi. Gezen'den sonra da cezaevlerinden ölüm haberleri gelmeye devam etti. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ayten Beçet 23 Mart'ta, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zehra Sağlam da 24 Mart'ta tecridi protesto etmek için hayatına son vermişti.

Şu an açlık grevinin 150'nci gününde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, peş peşe cezaevlerinde yaşanan ölümlere ilişkin açıklama yapmıştı. Güven, "O günü birlikte kutlayalım. Sizlerden de açlık grevi eylemleri etrafında toplanmanızı ve bu fedai eylemlerde bulunmamanızı istiyorum" ifadelerini kullanmıştıı. (HABER MERKEZİ)