Bağlar'da AK Partili aday: KHK'liye değil bana mazbata verin

AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar'da belediyeyi kazanan HDP Adayı Zeyyat Ceylan'a KHK'li olduğu için mazbata verilmemesi gerektiğine dair İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Beyoğlu yaptığı başvuruda, "YSK, mazbatayı en yüksek ikinci oyu alan Hüseyin Beyoğlu'na vermeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Beyoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre Bağlar Belediyesi'ne başkan olan HDP'li Zeyyat Ceylan'a mazbata verilmemesi gerektiğine ilişkin Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Beyoğlu'nın başvuru gerekçesi ise Ceylan'ın KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş olması.

Beyoğlu, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na sunulmak üzere İl Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda, Ceylan'ın, seçilme yeterliliğine sahip olmadığını iddia ederek kendisine mazbata verilmemesi ve en yüksek ikinci oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğini ileri sürdü.

AK Partili Beyoğlu'nun başvuru dilekçesi

OHAL KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLERE ATIFTA BULUNDU

AK Parti'nin adayı Beyoğlu yaptığı başvuruda OHAL kapsamında alınan tedbirlere atıfta bulundu. Beyoğlu yaptığı başvuruda şunları söyledi: "Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişilerin kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmaz. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilir. Birinci fıkra gereğince kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler."

KHK'li başkana mazbata verilmedi!KHK'li başkana mazbata verilmedi!

'MAZBATA İKİNCİ OLANA VERİLİR'

Beyoğlu rakibi Ceylan'ın belediye başkanlığı mazbatasını alamayacağını ileri sürerek şöyle devam etti: "Ceylan'ın seçimde en yüksek oyu olan aday olmasına rağmen, seçme ve seçilme ehliyetinden söz konusu Kanun Hükmünde Kararname sebebiyle İlçe Belediye Başkanlığı mazbatasının en yüksek ikinci oyu alan Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 1863 Sayılı Kararı uyarınca da Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Hüseyin Beyoğlu'na verilmesi konusunda gereğini arz ederim."

DAĞPINAR BELEDİYE BAŞKANINA DA MAZBATA VERİLMEDİ

Kars’ın Digor ilçesinde seçim kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre Dağpınar’da beldesinde belediye eşbaşkanlığına seçilen Abubekir Erkmen’e mazbatasını vermemişti. Mazbatanın verilmeme sebebi ise Erkmen’in KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş olması olarak açıklandı. İlçe seçim kurulu YSK’ye yazı göndererek, Erkmen’e mazbatasının verilip verilmeyeceği konusunda görüş istedi. (DİYARBAKIR/AA)